Of'un ilk Kent Çarşısına start verildi

Of'un ilk Kent Çarşısına start verildi

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan Of’un ilk Kent Çarşısına start verildi. Yöresel mimari tasarımıyla yeni kent çarşısı, ilçenin önemli bir eksikliğini daha gidermiş olacak.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan Of’un ilk kent çarşısına start verildi. Yöresel mimari tasarımıyla yeni kent çarşısı, ilçenin önemli bir eksikliğini daha gidermiş olacak.

Of’un çehresi hızla değişiyor. Of eski terminalinin bulunduğu alanda 16 Nisan tarihinde ihaleye çıkacak olan kent çarşısı ve kapalı otopark projesi, ilçede bir ilk olmaya hazırlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılacak kent çarşısı projesi kapsamında eski terminalin bulundu alanda alt katı kapalı otopark ve üst bölümde de ise 1 adet cami ile 25 adet dükkan yapımı gerçekleştirilecek.

16 Nisan 2021 tarihinde Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek ihalenin ilanı yayınlandı. İlanda işin tamamlanma süresi yer tesliminin ardından bir yıl olarak belirtildi.

OF’A DEĞER KATAN PROJELER ÜRETİYORUZ

Göreve başladığı ilk günden bu yana ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla Of’a yeni bir vizyon kazandıran Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of’ta yaşayan insanların mutlu olduğu bir şehir inşa etmeye çalıştıklarını ve bu doğrultuda büyük bir özveri ile çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Of’un önemli bir marka haline gelmesi için gecesini gündüzüne katarak çalışan ve Of’ta büyük bir değişime imza atan Başkan Sarıalioğlu, "Kültür, İlim ve Âlimler Şehri Of’umuz için çıktığımız yolda daha yaşanabilir ve geleceğine güvenle bakan bir şehir için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Belediyeciliğin rutin hizmetlerinin yanında kentin gelişmişlik potansiyelini çalışmalarını sürdürdüğümüz projelerimizle birlikte bölgesinde dikkat çeken bir merkez konumuna yükseltmeyi hedefliyoruz. Projelerimizi hayata geçirirken Of’un sadece merkezini değil, tamamını dikkate alan bir anlayışla çalışıyoruz. Yaşam alanlarının düzenlenmesi, asfalt, kaldırım yapılması gibi çalışmaların tek başına yeterli olmadığının bilinciyle hemşehrilerimizin sosyal, kültürel alanlarda beklentilerini karşılayabilmek için hassasiyet gösteriyoruz. Birlikte yaşadığımız, çocuklarımıza miras bırakacağımız güzel bir şehir için emek verirken birlikte karar vermeye önem veriyoruz." dedi.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TEK TEK YERİNE GETİRİYORUZ

Verdikleri sözleri yerine getirmek için durmadan, yorulmadan yoğun bir şekilde çalışmalarını yürüten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu 31 Mart 2019 mahalli idareler genel seçimleri öncesi verdikleri sözleri tek tek yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi.

Kent Çarşısı projesinin Of’a değer katacağını belirten Başkan Sarıalioğlu, "Bu güne kadar Of halkına vadettiğimiz vizyon projelerin tamamı ile ilgili aşama kat ettik. Bu projelerimizin biri yükselirken diğerinin temellerini attık, bir başkasının hazırlıklarını ivedilikle başlattık. Seçim döneminde vadettiğimiz vizyon projeleri hayata geçirirken bununla birlikte vaatlerimiz arasında bulunmayan yapılmasını zamanın görevi saydığımız projelerin hayata geçmesi için de çalıştık. Bundan sonrada aynı özveri ve kararlılıkla Of için canla başla vizyonu çerçevesinde çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmeye devam edeceğiz. TOKİ’miz tarafından yapılacak bu proje ile Of’umuza güzel bir eser daha kazandıracağız. Alt katta kapalı otoparkımız olacak. Üst bölümde yöresel mimarimize uygun olarak inşa edilecek kent çarşısı kapsamında 25 adet dükkan ve 1 adet de cami yapılacak. İnşallah 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanacak olan proje ile Of’umuza güzel bir hizmet daha sunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.