Of'ta Kaçak Moloz Dökenlere Ağır Ceza

Of Belediyesi, kaçak ve izinsiz moloz dökümlerinin önüne geçmek amacıyla denetimlerini yoğunlaştırdı. Belediye ekipleri, çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet veren alanlarda temizlik çalışmaları gerçekleştirirken vatandaşları daha temiz bir Of için işbirliğine davet etti.

Of Belediyesi, kentin çeşitli noktalarına gelişigüzel ve kaçak olarak dökülen molozların çevre ve görüntü kirliliğine yol açmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bir yandan şehrin çeşitli mahallelerindeki boş arazilere ve yol kenarlarına dökülen molozların temizlenmesi için yoğun çaba sarf eden belediye ekipleri bir yandan da kaçak ve izinsiz olarak dökülen molozlarla ilgili denetim gerçekleştiriyor.

Belediye yetkilileri vatandaşları Fen İşleri Müdürlüğü tarafından belirlenen yerler dışında rastgele boş arazilere ve yol kenarlarına moloz dökmemeleri konusunda yeniden uyardı.

Yetkililer, yol kenarlarına ve boş arazilere rastgele moloz ve çöp bırakan kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 41. Maddesi gereğince en üst sınırdan para cezası uygulanacağını bildirdi.

Para cezası ile birlikte ayrıca söz konusu atıkların kaldırılmasına ilişkin masraflarında sorumlu kişi ve kurumlardan tahsil edileceğini kaydeden yetkililer bu konuda asla taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Bu arada Of Belediyesi görüntü ve çevre kirliliğine neden olan kaçak ve izinsiz moloz dökümlerine karşı vatandaşları işbirliğine davet etti.

Daha temiz bir Of’un kentte yaşayan tüm vatandaşların duyarlılığı ile oluşabileceğini kaydeden belediye yetkilileri vatandaşlardan moloz döken kişileri Of Belediyesi’nin 153 Çağrı merkezine bildirmelerini istedi.