Başkan Sarıalioğlu, “Zulüm Pâyidar Olmaz”

Başkan Sarıalioğlu, “Zulüm Pâyidar Olmaz”

Of Belediye Meclisi'nin gündeminde bugün İsrail vardı. Belediye Meclisi, Kudüs'te yıkım, işgal ve istilaya girişen İsrail'i lanetledi, sert bir dille kınadı.

Of Belediye Meclisi'nin gündeminde bugün İsrail vardı. Belediye Meclisi, Kudüs'te yıkım, işgal ve istilaya girişen İsrail'i lanetledi, sert bir dille kınadı.

Of Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı ilk oturumu bugün gerçekleştirildi. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu başkanlığında toplanan Meclis'te, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından İsrail'i kınamaya yönelik bildiri okundu. Başkan Sarıalioğlu tarafından okunan bildiride, Mescid-i Aksa'yı alçakça kundaklayan ve masum Filistinli Müslümanların üzerine ölüm kusan İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde terör ve insanlık suçu işlediğine vurgu yapıldı.

"İsrail'in, kadın-çocuk demeden sivil ve günahsız insanlara yaptığı zulüm ve katliam asla kabul edilemez. Özgür Kudüs ve İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik terörist saldırıları kınama kararımızı, Belediye Meclis Toplantımızda gündemimize alarak, hep birlikte en kuvvetli şekilde beyan ettik, bundan sonra da etmeye devam edeceğiz" diyen Sarıalioğlu, "Terör devleti İsrail her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazan ayında da Filistin halkına insanlık dışı saldırılarını sürdürüyor.

İsrail'in, Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet, baskıcı politikaları ve ibadet özgürlüğünü engelleyemeye yönelik girişimleri, Ramazan Bayramı'nın hemen arifesinde vahim bir boyut kazanmıştır.

Mukaddes mekan Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırılar, bebek ve çocuklar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve ölümüne sebep olmuştur. Of Belediye Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz.

Of Belediye Meclisi olarak Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsünü aşındırmaya yönelik İsrail'in mütecaviz eylemlerine ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vermeye; Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz.

Bu zulmü, insanlık dışı muameleyi ve İsrail'in işlemiş olduğu savaş suçunu şiddetle kınıyor, Özgür Kudüs ve İslam'ın ilk kıblesi Mescidi Aksa'ya yönelik yasa dışı girişimleri asla kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Of Belediye Meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı tavsiye kararıyla da İsrail'in, masum ve mazlum Filistin halkına yönelik katliamı kınandı, zulmün bir an önce durması çağrısında bulunuldu.