COS Tepesi Radar Üssü, Hava Kuvvetleri'nin Karadenizdeki Gözü Olacak

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Of'ta yer alan Cos Tepe'sine yapılacak radar üssü için sevkiyatların bir hafta içerisinde başlaması öngörülüyor.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneral Selçuk Aygün ve üst düzey komutanlar katıldığı ziyarette kurulacak radar üssünün son detayları incelendi. Çalışmaların devam ettiği Cos Tepesi'ne radar kurulumu için bir hafta içerisinde sevkiyatların yapılması planlanıyor. Karadeniz hava sahasını gözlemleyecek radar üssünden, Karadeniz'deki tehlikeler anında tespit edilebilecek. Kısa bir zamanda hazır hale gelmesi beklenen radar üssü, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Karadeniz'deki gözü olacak. Cos Tepesi Radar Üssü'ne çıkan yolların genişletme çalışmalarında sona gelindi. Sevkiyat tırlarının rahat geçebilmesi için genişletilen yollardaki son çalışmaların sevkiyat başlamadan bitirilmesi planlanıyor.

Cos Tepesi'nde incelemelerde bulunan askeri heyete eşlik eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Cos Tepesi'ne radar üssü yapılacak. Proje tamamlandığında burada 150'ye yakın askeri personel istihdam edilecek. Ülkemizin savunma sistemleriyle alakalı büyük bir yatırım tamamlanmış olacak. İlçemize böyle bir yatırım yapılması bizler için gurur verici. Sevkiyat bir hafta içerisinde başlayacak. Önce konteynerler gelecek. Bu daha ilk aşaması. Cos Tepe'sine çıkan yolda altyapı çalışmalarımız büyük ölçüde bitti. Kısa sürede altyapı çalışmalarını bitireceğiz. Karayollarımız bize gerekli desteği veriyor. İnşallah elbirliği ile güzel bir çalışma olacak. Hava Kuvvetleri Komutanımız Oflu hemşehrimiz Hava Orgeneral Sayın Hasan Küçükakyüz'e ve diğer tüm ilgililere teşekkür ediyorum" dedi.