Oflu hayırsever işadamı Sarıalioğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Oflu hayırsever işadamı Sarıalioğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Of'un sevilen hayırsever işadamı Miktad Sarıalioğlu (85), son yolculuğuna uğurlandı.

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Of'un sevilen hayırsever işadamı Miktad Sarıalioğlu (85), son yolculuğuna uğurlandı.

Miktad Sarıalioğlu'nun vefat haberi ailesi ve sevenleri tarafından üzüntüyle karşılandı. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Miktad Sarıalioğlu'nun cenazesi hava yolu ile Trabzon'a getirildi. Merhum için önce Miktad Sarıalioğlu Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Akraba büyüğümüz benim de amcam sayılan Miktad Sarıalioğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bizi bu acılı günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için ailesi ve şahsım adına sizlere teşekkür ediyorum. Benim için çok duygu dolu bir gün. Şimdi bulunduğumuz bu yerde eskiden Of Merkez İlkokulu diye bir okul vardı. Ben o okuldan mezun oldum. Sonra Of'ta ortaokul ve liseyi okudum. Daha sonra üniversite eğitimimi tamamladım.  Bu gün belediye başkanı ve bir kardeşiniz olarak, sizlere hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Geçmişte, Miktad amcamızla, eski belediye başkanımız Oktay Saral ve benim bir sohbetimiz olmuştu. Buradaki okulun ihtiyacı karşılamadığını kendisiyle paylaştık. Kendisi bize; 'ne demek torunum hemen başlayalım' dedi. Kendisinden Allah razı olsun. Ben sizin kardeşiniz ve bu ailenin bir ferdi olmaktan her zaman onur ve gurur duydum. Aile büyük. Ben aileyi bir ormana benzetmişimdir her zaman. Of'umuzda ve ülkemizin birçok yerinde bu okul gibi bir çok hizmeti olan  büyüğümüzü hakka uğurluyoruz. İnşallah bu okul burada hizmet ettiği müddetçe Cenab-ı Allah Miktad amcamızın amel defterini açık tutacaktır" diye konuştu.

Cenaze namazı Çarşıbaşı Camisi'nde kılındıktan sonra merhumun naaşı Cumapazarı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi. Cenaze merasimine; Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, parti temsilcileri, işadamları ve aile yakınları katıldı.

Miktad Sarıalioğlu kimdir?

Reşit Ağa’nın torunu, Mustafa Sarıalioğlu’nun oğlu olan Miktad Sarıalioğlu 1937 yılında Of İlçesi Cumapazarı Mahallesi'nde dünyaya geldi. İlkokulu Taşhanpazarı’nda okurken bir yandan da ticaret ile uğraştı. 1960 yılına kadar bakkal (kantariye) işletmeciliği yaptı. 1961-1974 yılları arasında İstanbul’un çeşitli bölgelerinde 120'ye yakın bina ve alışveriş merkezi yaptı. Sarıalioğlu, 1974 yılında turistik amaçlı gittiği Marmaris'te iş hayatını devam ettirme kararı aldı. Burada 8 otel 60 villa 15 apartman inşaatını tamamlaması itibariyle Marmaris Kaymakamı kendisini Marmaris'te kalmaya davet etti. 30 yıl aradan sonra geldiği memleketi Of'a yaptırdığı Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu gibi bir çok eser kazandırdı.