Of'ta hayat boyu öğrenme etkinlikleri başladı

"Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim" anlayışıyla 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında ilk defa kutlanan "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında Of'ta sergi ve yılsonu şenliği düzenlendi.

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu, Of İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak Çelik, Of İlçe Mili Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ve kursiyerler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisinin akabinde sergi açılışı yapıldı. Etkinliğin sonunda kurdele kesilip el emeği göz nuru ürünlerin sergisi gezildi. Yıl boyunca yapılan resim, el sanatları, el işi ürünlerinin yer aldığı sergiyi gezen Kaymakam Çiçek ve Başkan Sarıalioğlu, stant görevlilerinden bilgi aldı.

EL EMEĞİ, GÖZ NURU ESERLER KIYMETLİDİR

Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın çok anlamlı bir amaca hizmet ettiğinin altını çizen Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Belediyesi olarak Of Halk Eğitim Merkezi'mizde de kursiyerlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerini ortaya çıkardıklarını belirterek, potansiyellerini ortaya çıkardıklarını kaydetti. Etkinliğin hayırlı olmasını dileyen Başkan Sarıalioğlu, "Milli Eğitim Bakanlığımızın aldığı karar doğrultusunda bu yıl ilk kez düzenlenen 'Hayat Boyu Öğrenme Haftas'’ kutlama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Sergi ve Yılsonu Şenliği'nin hayırlı olmasını diliyorum. "Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim" sloganıyla düzenlenen etkinliklerin amacı bireylerin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılmasıdır. Bu eserleri el emeği, göz nuru oldukları için çok anlamlı buluyorum. Hepsi birbirinden güzel bu çalışmalar için tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi.