Of Organize Sanayi Bölgesi için İş İnsanları bir araya geldi

Of Organize Sanayi Bölgesi için İş İnsanları bir araya geldi

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, proje çalışmaları devam eden Of Organize Sanayi Bölgesi için iş insanları ile bir araya geldi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, proje çalışmaları devam eden Of Organize Sanayi Bölgesi için iş insanları ile bir araya geldi.

Trabzonlu İş İnsanları ve Bürokratları Derneği (TİAB) ve Of Hayrat Derneği'nin organize ettiği, Of Organize Sanayi Bölgesi tanıtım toplantısında iş insanları İstanbul'da bir araya geldi.

Rize İyidere Lojistik Limanı'na 6 kilometre mesafede Ovit yolu üzerinde Of sınırları içerisinde kurulacak Of Organize Sanayi Bölgesi için tanıtım ve proje çalışmaları başladı. Yatırımcılara lojistik anlamda büyük avantaj sağlayacak Of Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcıların yeni gözdesi durumunda. Daha proje aşamasında 100'e yakın yatırımcıdan talep gören Of Organize Sanayi Bölgesi için TİAB'ın İstanbul'daki merkezinde tanıtım programı düzenlendi.

LOJİSTİK LİMAN'IN YANINDA OLMASI YATIRIMCI İÇİN BÜYÜK AVANTAJ

Toplantıda bir sunum yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcılara sunacağı avantajlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Of Organize Sanayi Bölgesi'nin stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Sarıalioğlu, "Of’un İyidere sınırında, lojistik liman projesinin 6 kilometre yukarısında yapılacak of organize sanayi bölgesi yatırımcılara büyük avantajlar sağlayacak. Deniz ve kara taşımacılığının kilit noktasında yapılacak Of Organize Sanayi Bölgesi, lojistik anlamda yatırımcılara cazip imkanlar sunuyor. Of Organize Sanayi Bölgesi, 2023 yılında tamamlanması planlanan Rize İyidere Lojistik Liman Projesi’ne 6 kilometre mesafede bulunuyor. Yıllık 13 milyon ton yük kapasitesine sahip olacak olacak lojistik limanın, üretime 428 milyon dolardan fazla katkısı sağlaması bekleniyor. Karadeniz’i, İyidere-Of Vadisi üzerinden Erzurum'a bağlayan Ovit yolu iç bölgelere rahat ulaşım imkanı sağlıyor. Kara yolları ve denizin kesiştiği bir nokta. Ovit yolu ayrıca; Pekin-Londra Demir İpek Yolu ve Bakü-Kars-Tiflis demiryolu güzergahında bulunuyor. Of Organize Sanayi Bölgesi'nden çıkacak bir ürün, lojistik liman sayesinde denizden ve ipek yolu vasıtasıyla karadan dünyanın bütün ülkelerine ulaşabilecek. Globalleşen dünyada lojistiğin önemi her geçen gün artıyor. deniz yoluyla batı, karayolu ile doğu ülkelerinden gelecek hammadde Of Organize Sanayi Bölgesi'nde işlenip katma değerli ürün olarak dünyanın her yerine gönderilebilir. Geniş hinterlandı, lojistik kolaylığı, düz arazi yapısıyla Karadeniz’in gözdesi konumundaki bölge, her geçen gün değerine değer katıyor. Of Organize Sanayi Bölgesi, 1 milyon 475 bin 685 metrekare alana sahiptir. Doğalgaz, elektrik enerjisi, içme ve kullanma suyu mevcuttur. 5-6 yılda bitirilmesi hedeflenmektedir. Sağlayacağı istihdamla Karadeniz Bölgesi'nin en büyük sorunu olan göçün ve işsizliğin azaltılmasına büyük oranda katkı sağlayacaktır" dedi.