Miktad Sarıalioğlu'na Üstün Hizmet Beratı

Miktad Sarıalioğlu'na Üstün Hizmet Beratı

Geçtiğimiz Haziran ayında hayata gözlerini yuman hayırsever işadamı Miktad Sarıalioğlu için Of Belediye Meclisi tarafından Üstün Hizmet Beratı düzenlendi.

Geçtiğimiz Haziran ayında hayata gözlerini yuman hayırsever işadamı Miktad Sarıalioğlu için Of Belediye Meclisi tarafından Üstün Hizmet Beratı düzenlendi.

Of'un sevilen işadamlarından Miktad Sarıalioğlu, ölümünün ardından unutulmadı. Türkiye'nin çeşitli illerine ve Of'a birçok eser kazandıran Miktad Sarıalioğlu'nun, ömrü boyunca birçok insana faydası dokundu. Başta eğitim olmak üzere tüm Türkiye'de yapmış olduğu çalışmalardan ötürü Miktad Sarıalioğlu'nun gıyabında eşi Oya Sarıalioğlu'na Of Belediye Meclisi tarafından  Üstün Hizmet Beratı takdim edildi. Oya Sarıalioğlu'na Üstün Hizmet Beratını takdim eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Miktad Sarıalioğlu'nun hayırsever kişiliğinden bahsetti.

Adı her zaman yaşayacak

Yaptığı eserlerle Miktad Sarıalioğlu'nun unutulmayacağını belirten Başkan Salim Salih Sarıalioğlu, "Kültür, İlim ve Âlimler Şehri Of ilçemize geçmişten günümüze kadar sayısız hizmetleri olan, iş hayatı boyunca Of'umuzu İstanbul ve diğer şehirlerde en iyi şekilde temsil eden hayırsever işadamı Sayın Miktad Sarıalioğlu'nu kaybetmenin acısını kısa bir süre önce hep birlikte yaşadık. Eğitim, ekonomi, sosyal ve kültürel anlamda ülkemize ve ilçemize birçok eser kazandıran Miktad Sarıalioğlu, ilçemizde yaptırdığı Ortaokul gibi eğitim yatırımlarıyla insanların takdirini kazandı. Çocuk yaşta atıldığı ticaret hayatı süresince doğruluktan ödün vermeyen Sayın Miktad Sarıalioğlu amcamız; birçoğu İstanbul ve Marmaris'te olmak üzere yaptığı yüzlerce konut, otel, alışveriş merkezi gibi yatırımları insanların hizmetine sundu. Geride bıraktığı eserlerle adı her zaman güzel duygularla anılacak hayırsever işadamı Miktad Sarıalioğlu amcamızın nevi şahsına münhasır anısını yaşatmak için Miktad amcamızın değerli eşi Oya Sarıalioğlu hanımefendiye, 5393 sayılı belediye yasasının 18. Maddesi gereğince, Of Belediye Meclisi'nin 01072021 tarihli birleşiminde oybirliği ile alınan karar doğrultusunda verilmiş olan Üstün Hizmet Beratını takdim etmekten onur duyuyorum" dedi.