Başkan Sarıalioğlu, "Bu Zaferlerin Üzerine Yeni Şanlı Şöhretli Bir Gelecek Hazırlayalım"

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Bu zafer her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir" dedi.

Başkan Sarıalioğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

30 Ağustos Zaferi, yüzyıllardır adım adım dünyayı parselleyen sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi ve aldıkları en kesin cevaptır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bu zafer ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen ülkelere karşı en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya göstermiş, bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamakla kalmamış esaret altındaki birçok ulusa da örnek olmuştur.

Milletimiz, o yokluk ve yoksulluk döneminde eşine dünyanın hiçbir yerinde rastlanmayacak bir mücadelenin sonucunda hiçbir ülkenin esareti altında yaşamayacağını göstermiştir.

Bilinmelidir ki dün olduğu gibi bu gün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idrakinde, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kurtuluş destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yılı vesilesi ile aziz milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.