Prof. Dr. Kenan Gelişli Of'a Veda Etti

Prof. Dr. Kenan Gelişli Of'a Veda Etti

Of tarihinin en önemli projelerinden biri olan Of Teknoloji Fakültesinin kurucu Dekanı Prof.Dr. Kenan Gelişli, düzenlenen uğurlama töreni ile Of'a veda etti.

2005 yılında atandığı Of Teknoloji Fakültesi Dekanlığı görevi Mayıs ayında dolan ve KTÜ Uygulamalı Jeofizik Anabilimdalı Başkanlığında ki öğretim üyeliği görevine geri dönen Prof.Dr. Kenan Gelişli’ye Of sahil tesislerinde bir uğurlama töreni düzenlendi. 

Of’ta yapılan en önemli eserlerden biri olan ve emsali bir çok ilde olmayan güzellikte bir Fakültenin Ofa hizmet verdiğini belirten Of Kaymakamı Eren Arslan: “Başta sayın hocamız olmak üzere  Ofumuzun bütün dinamiklerinin bir araya gelip güç birliği yapması sonucu bu güzel eğitim yuvası bölgemizin hizmetine sunuldu. Kuruluşundan bu güne kadar büyük bir fedakarlıkla çalışılarak Fakültenin bu seviye gelmesinde emeği geçen herkese buradan şükranlarımı sunuyorum. Bizler kamu görevlisi olarak belli bir yere geliyoruz, farklılık yaratma adına güzel şeyler yapmaya çalışıp o bölgeden ayrılıyoruz. Bu görev süresi içerisinde başı dik anlı açık ve geride toplumun faydasına olacak eserler bırakmaya çalışıyoruz. Benim gördüğüm kadarıyla hocamızda bunu ziyadesiyle başarmış. Ben şimdiye kadar ki hizmetlerinden, fedakarlığından ve harcadığı mesaiden dolayı kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki hayatında ailesiyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi. 

Bu toplanmayı bir veda olarak değil uğurlama töreni olarak gördüğünü belirten Prof. Dr. Kenan Gelişli: “Ofun hayal edilen projelerinden biri olan Fakülte projesi 2004 yılında bakanlar kurulu kararı ile start aldı. İlçede Fakülte kurmak kolay bir şey değildi. 2005 yılı Mayıs ayında atandığım ve  o günün Kaymakamı Mehmet Cengiz Yücedal başkanlığında, Ofun dinamiklerinin bir araya geldiği bir ekip oluşturuldu. Kurulan bu ekiple birlikte eğitim adına bir ilim irfan yuvası hayata geçirilerek bu günlere gelindi. Ben atandığımda hiçbir şeyimiz yoktu. Ama insanlarımızın heyecanı vardı. Bugün 30 bin m2 alanı, 300 öğrenci kapasiteli yurdu, 300 öğrencisi ve 60 yakın akademik kadrosu olan bir fakülte oldu.Seneye İnşaat mühendisliği bölümü mezun verecek. Bu günlere gelmemizde bizlere her türlü desteği veren siz çok değerli dostları unutmayacağım. Buradan emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.Yeni dekanımın Fakülteyi daha ilerilere getireceğine inanıyor ve kendisine başarılar diliyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı hizmetlerin anısını Prof.Dr.Kenan Gelişli’ye birer plaket sundular. 

Uğurlama törenine; Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,Of Belediyesi eski Başkanı Semahat Sarıalioğlu ve eşi Turgay Sarıalioğlu,Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Birinci, Dekan Yardımcıları Doç Dr.Egemen Aras ve Doç.Dr. İrfan Açar, Fakülte Sekreteri Hasan Cevahir, İyidere Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldız,Of.Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral, Ak Parti İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, Saadet Partisi İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğlu, Of Belediyesi Meclis Üyesi Emin Bilgin,Uğurlu eski Belediye Başkanı İsmail Hikmet Yalçınkaya, Of Teknoloji Fakültesi Derneği Başkanı Ahmet Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri ve Çay Fabrikası Müdürleri katıldı.