Of'a 17,5 milyonluk proje. Of Atatürk Bulvarı'nın çehresi değişiyor

Of'a 17,5 milyonluk proje. Of Atatürk Bulvarı'nın çehresi değişiyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Of Belediyesi arasında Atatürk Bulvarı dış cephe ve peyzaj yol düzenleme işinin yapımına yönelik iş birliği protokolü düzenlendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Of Belediyesi arasında Atatürk Bulvarı dış cephe ve peyzaj yol düzenleme işinin yapımına yönelik iş birliği protokolü düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun katılımıyla protokol imzalandı.

AŞKIMIZ SEVDAMIZ OLAN OF'UMUZA HAYIRLI OLSUN

Protokol töreninde açıklamalarda bulunan Başkan Sarıalioğlu, "Dış cephesi, peyzajı, yol düzenlemesi ve ışıl ışıl aydınlatması ile Of Atatürk Bulvar'ımızın çehresini değiştirecek. 2014 ve 2024 önümüzde 2 yıl daha var yerel seçimlere. Bu süreç içinde birçok projeye Büyükşehir belediyemiz ile birlikte imza attık. Şimdi Murat başkanımız döneminde Of’umuza karşılıklı iyi niyet içerisinde birlikte yürüttüğümüz projelerin bir tanesinin sunumunu gerçekleştiriyoruz. Sonrasında protokol ile kayıt altına alacağız. Bize birçok projede destek oluyor. 20 yıl iktidar belediyesinde hizmetlerin daha çabuk ve sürdürülebilir. Hele ki başkanlık sisteminde kararların daha hızlı alınabildiğine şahidim. Of’un en büyük caddesi olan Atatürk Bulvarında 51 binayı kapsayan üzerine yaya kaldırımlarıyla, refüj, aydınlatmalarıyla bütün binaların dış cephelerinin yenilenmesiyle yeni bir havaya bürünecek. Trabzon’un örnek caddelerinden bir tanesi. Yaklaşık 35 metre genişliğinde. Of halkı ve Trabzon’un hizmetine sunulacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na ilçemize vermiş oldukları desteklerinden dolayı vatandaşlarımız adına şükranlarımı sunuyor, bu güzel projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Aşkımız sevdamız olan Of'umuza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

PROJE BEDELİ 17,5 MİLYON LİRA

Başkan Zorluoğlu ise, "Çok önemsediğimiz bir proje tamamlandı ve artık uygulamaya geçilecek aşamaya geldi. Vizyonumuz sadece Ortahisar’a değil 18 ilçenin tamamına kaynaklarımızın hakkaniyetli dağıtılmasıdır. 2024 seçimlerine geldiğimizde tüm ilçelerimizin merkezlerinde projelerimiz hayata geçmiş olacak. Kırsal alanlarda çok uzun zamandır yol ve su çalışmalarını uzun süredir devam ediyoruz. Ortaya koyduğumuz fark ilçe belediyelerinde de hizmetler yapıyor olmamızdır. Çok önemli gördüğümüz bu proje için seremoni yapmayı uygun gördük. Trabzon’un çok önemli bir ilçesi. Bir anlamda baba yurdumuz. Gelişmesi ve kalkınmasına dönük her türlü projeyi destekledik. Atatürk bulvarı Of’un da kalbi. Hayatın devam ettiği çok önemli bir destinasyon. Geniş bir cadde. Of’a ayrı bir güzellik katacak çalışma. 17,5 milyon liralık bir proje. İhalesi ve sözleşmesi yapıldı. Yer teslimi inşallah kısa bir süre içinde yapılır ve projeye başlanır. Büyükşehir olarak Of belediye başkanlığımızla ortak olarak gerçekleştiriyoruz. Meblağın büyük bölümü yaklaşık 10 milyon lirası Of Belediyesi tarafından bulundu. Yüzde 35’ini biz finanse edeceğiz. Yüzde 25’i de vatandaşlardan kaynak olarak sağlanacak. Atatürk Bulvarı’nda cephe sağlıklaştırma ile yeni görünümüne kavuşturacağız yol ve kaldırım düzenlemeleri, aydınlatma, peyzaj düzenlemeleri ile konforu artıracak şekle gelmesi için gayret edeceğiz" diye konuştu.