Başkan Sarıalioğlu, "ABD, Rusya perde arkasında anlaştı, asıl hedef enerji"

Başkan Sarıalioğlu, "ABD, Rusya perde arkasında anlaştı, asıl hedef enerji"

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşla ilgili açıklamalarda bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, ABD ve Rusya'nın karşı karşıya geldiği göründüğünü fakat iki gücün perde arkasında anlaştığını belirtti.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşla ilgili açıklamalarda bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, ABD ve Rusya'nın karşı karşıya geldiği göründüğünü fakat iki gücün perde arkasında anlaştığını belirtti.

AK Parti Of İlçe Divan Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Başkan Sarıalioğlu, dünya gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmanın tarihte benzerlerinin görüldüğünü dile getiren Başkan Sarıalioğlu, asıl amacın enerji kontrolü olduğunu belirtti. Türkiye'nin konuya ihtiyatlı yaklaştığını vurgulayan Başkan Sarıalioğlu, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki sözlerini hatırlatan Başkan Sarıalioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız dünya beşten büyüktür derken boşuna söylemedi. O sözün altında derin bir anlam var. İkinci dünya savaşı sözde sona erdi. Lakin o gün bu gündür devam ediyor. Kıyamete kadar da devam edecek. Savaşların şekli değişti. 1948'de ABD, Çin ve Rusya ile masaya oturdu Fransa ve İngiltere ile beraber bütün dünyayı paylaştılar. Doları rezerv para yaptılar. Bu gün bize madalyonun bir yüzü gösteriliyor. Bu gün Rusya ve ABD sözde çatışıyor ama perde arkasında anlaşmışlar. Ukrayna üzerinden birtakım dengeleri oluşturmaya çalışıyorlar. Bunun asıl nedeni enerjidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan göreve gelmeden biz enerjide yüzde 85 dışa bağımlıydık. Bu gün iktidarımızın çalışmaları ve ortaya koyduğu irade ile beraber bu oran yüzde 45'lere kadar indi. Demek ki daha çok çalışmamamız lazım. Enerjide dışa bağımlılık oranını daha da düşürerek ihracat yapabilecek konuma gelmemiz gerekiyor. Avrupa'daki bir çok ülkede 50'ye yakın nükleer enerji santrali var. Ama bize sıra gelince 'sen yapma diyorlar. Tıpkı uçak fabrikalarımızı kapattıkları gibi. Bir çok alanda bizi kandırarak bu günlere getirdiler. Fakat bunların oyunlarını bozan tuzaklarını başlarına geçiren bir iktidar ve AK Parti ailesi var. Bu iktidarın hizmetlerin sadece bu ülkenin vatandaşları değil başka ülkelerdeki mazlumlarda fayda görüyor. Güçlü bir Türkiye herkesin umudu oluyor. Onun için bu teşkilatlar çok önemlidir arkadaşlar. Nerede olduğumuzun bilincinde olalım. Hangi davaya hizmet ettiğimizin farkında olarak yolumuza devam edelim. Sorumluluğumuzu bilelim. Birlik ve beraberliğimize helal getirecek davranışlardan kaçınalım. Bu davaya gönül vermiş Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olmaktan her zaman gurur duydum. Teşkilatımız bir neferi olmaktan onur duydum. Onun için bu toplantılarımız çok önemlidir. Daha güçlü bir Türkiye için durmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Of İlçe Divan Toplantısı'na; Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Salih Seyyar, AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi Gökçen Alemdaroğlu, AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı. Daha sonra Of Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı öncesi AK Parti Of İlçe Grup Toplantısı gerçekleştirildi.