Of Atatürk Bulvarı Projesi başladı

Of Atatürk Bulvarı Projesi başladı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Atatürk Bulvarı Dış Cephe ve Peyzaj Yol Düzenleme Projesi çalışmalarına başlandığını söyledi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Atatürk Bulvarı Dış Cephe ve Peyzaj Yol Düzenleme Projesi çalışmalarına başlandığını söyledi.

Of Belediye Meclisi mart ayı toplantısı, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'nun başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesinden önce projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Atatürk Bulvarı projesine başlanıldığını söyledi.

ESKİ HASTANE YERİNDE GEÇİCİ BİR ÇARŞI KURACAĞIZ

Kentsel dönüşüm ve diğer projeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Sarıalioğlu, "Kentsel dönüşümle ilgili epey bir yol katettik. Sürecin hızlanması için atılması gereken adımları atacağız. Bizlere verilen bilgilere göre yüzde 50'si nakit anlaşma yüzde 50'si yeni projeden dükkan almak isteyen  vatandaşlarla anlaşılmış durumda. Eski hastanenin yeni yapılan hastaneye taşınmasıyla birlikte orada bir alanımız olacak. Eski hastane alanında geçici bir çarşı oluşturulacak. Şuan talepler toplanıyor. Orada işini devam ettirmek isteyen dükkan sahiplerine prefabrikten dükkanlar tahsis edilecek. Proje bittikten sonra eski hastane alanına altı 7 bin metrekare kapalı otopark, üstü kent meydanı olacak şekilde bir projemiz olacak. Projenin içerisinde millet konağı, tiyatro salonu ve kütüphane olacak. Atatürk Bulvarı projesine ise başlanıldı. Proje kapsamında Atatürk Bulvarı üzerindeki binaların dış cepheleri yapılacak. Çift taraflı yaya kaldırımları ve yol yapımı tamamlanacak. Orta refüj çalışması yapılırken palmiye ağaçlarını korumak istiyoruz. Aydınlatma direkleri için çalışmaları şimdiden başlattık ki meydanımız ışıksız kalmasın. Kentsel dönüşümle ilgili TOKİ Başkanımızla Of'ta bir görüşmemiz oldu. Sürecin hızlanması için önümüzdeki ay içerisinde Ankara'ya giderek TOKİ Başkanımız ile bir görüşme daha yapacağız. Of'umuz için, en doğru kararları almak adına titizlikle çalışıyoruz. Ortak akılla ve istişare halinde aldığımız kararların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Sarıalioğlu'nun gündeme dair konuşmasının ardından gündemde yer alan 5 madde mecliste görüşüldü. Gündemde yer alan maddeler oy birliği kabul edildi. Of Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısının 01 Nisan 2022 Cuma günü yapılmasın karar verildi.