Başkan Sarıalioğlu'ndan "8 Mart Kadınlar Günü" mesajı

Başkan Sarıalioğlu'ndan "8 Mart Kadınlar Günü" mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesi olduğunu belirterek,"Kadınlar gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği, özverinin ve sevginin kaynağıdır" dedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesi olduğunu belirterek,"Kadınlar gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği, özverinin ve sevginin kaynağıdır" dedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, kadınların gerek aile gerek toplum yapısının temel direği olduğuna vurgu yapan Başkan Sarıalioğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Zarafetleri, fedakârlıkları ve nezaketleriyle huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatı olan tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyorum.

Çağdaş, modern ve özgürlükler ülkesi olmanın en önemli şartlarından biri de kadının toplumda hak ettiği yeri almasıdır. Her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik, sosyal ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünyada, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz kadınlarımız bizi biz yapan en önemli değerlerdir.

Kurtuluş Savaşı’nda verilen bağımsızlık mücadelesinde her türlü yokluğa ve olumsuzluğa karşı cephede erkeğiyle birlikte verdiği onurlu savaştan yüzünün akıyla çıkan Türk Kadını, bundan sonraki süreçte de vatanının bölünmez bütünlüğü ve ülkesinin kalkınması için büyük katkı sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.

Biz, kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Kadınlarımız, bizim topraklarımızda hem toplumun hem de ailenin temelidir. Bir anne, bir eş ve bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve topluma istikamet verendir. Hanım kardeşlerimizin hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmasına imkân sağlayacak şartları hazırlamak ise toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Zira kadınlar, özelde ailenin ve genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadır.

Kadına kalkan elin iflah olmadığını, annesine, eşine, kız kardeşine ve kızına şiddet uygulayan bir ruhun iflas ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bizim medeniyet değerlerimize göre kadın kutsal bir varlıktır. Peygamber Efendimiz (S.A.V.), “Cennet anaların ayağının altındadır” buyurmuştur dolayısıyla kadınlarımızı korumak, kollamak ve onların daha huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. Yerel yönetimler olarak, kadınlarımızı desteklemek gibi kutsal bir görev ve sorumluluğumuz vardır.

Bu duygu ve düşünce ile özellikle devletimizin bölünmez bütünlüğü için mücadele verirken, mertebelerin en yükseği olan şehadete ulaşan ve gazi olan kahraman Mehmetçiklerimizin anneleri ve eşleri başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, sağlık ve huzur diliyorum."