Başkan Sarıalioğlu, "18 Mart, Kahramanlık Destanının Yazıldığı Tarihtir"

Başkan Sarıalioğlu, "18 Mart, Kahramanlık Destanının Yazıldığı Tarihtir"

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107'inci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Çanakkale Zaferi'nin sadece Türk milletinin değil, dünya tarihinin de kaderini değiştiren ve Türk milletinin vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu tüm dünyaya gösteren en önemli tarih sahnelerinden biri olduğunu belirtti.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107'inci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Aziz milletimizin en şanlı zaferleri arasında yer alan Çanakkale Zaferi'nin 107'inci yıl dönümünü, tarihi sayısız kahramanlıklarla dolu büyük bir milletin fertleri olarak, gurur ve heyecanla idrak ettiklerini belirten Başkan Sarıalioğlu, inancın, azmin ve kararlılığın en büyük simgesi olan bu zaferin, vatanın ve milletin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden yüz binlerce kahramanın eseri ve milletimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının en büyük ispatı olduğunu vurguladı.

Mesajında, Çanakkale Zaferi'nin tüm olumsuz koşullara rağmen iman, azim ve vatan sevgisiyle kazanıldığını ifade eden Sarıalioğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

Bütün imkansızlıklara rağmen canını ortaya koyan Türk milleti, tüm dünyaya Çanakkale geçilmez gerçeğini kabul ettirmiş ve bağımsızlığına el sürecek hiçbir gücün tehdidine imkân vermemiştir.

Tüm olumsuz koşullara rağmen iman, azim ve vatan sevgisiyle kazanılan bu zafer, İstiklal Harbi’mizi de zafere ulaştıracak mücadeleci ruhun güçlenmesine vesile olmuştur.

Vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz emsalsiz özverileriyle, milletimizin manevi değerlerinin, birlik ve beraberliğinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır.

Kahraman ecdadımızın bize emanet ettiği mukaddes vatanımızı korumaya, bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 107'inci yıl dönümünü kutluyor, bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum."