Başkan Sarıalioğlu: "Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır"

Başkan Sarıalioğlu: "Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır"

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

On Bir Ayın Sultanı Ramazan'ın başlaması dolayısıyla huzur ve sevinci bir arada yaşadıklarını belirten Başkan Sarıalioğlu; Ramazan ayının bolluk, bereket, sağlık ve mutluluk içinde geçmesi temennisinde bulundu.

Başkan Sarıalioğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, kutsal kitabımız olan Kuran'ın bu ayda indirilmiş olması ve dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet edilmeli ve Allah'ü Teâlâ’nın razı olduğu işler yapılmalıdır.

Yüce Allah'ın sevgisiyle dolup taşacağımız; dua, secde ve mukabelelerle manevi alemlere koşacağımız; daha iyi bir kul olma yarışına gireceğimiz mübarek Ramazan ayına kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.

İlahi emirlerin ışığı altında kendimizi hesaba çekeceğimiz, kalplerimizi ve fikirlerimizi kötülüklerden kurtarmaya çalışacağımız mübarek günleri bünyesinde barındıran Ramazan ayı hayır, bereket, dua ve niyaz ayıdır. Peygamber Efendimiz (S.A.V) Ramazan ayının faziletini "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayıdır" buyurarak özetlemiştir.

Kalplere nur, gönüllere şifa, müminlere rahmet olan; bütün insanlığı cehaletten, karanlıktan, vahşetten ve delaletten kurtaran; doğru yola ve ilahi nura, ilme, medeniyete ve saadete ulaştıran Kur’an-ı Kerim’in bu ayda nazil olmaya başlaması da ayrı bir sevinç kaynağıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer Oflu  hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni eder, sağlık ve afiyet içinde Ramazan Bayramı’na erişmemizi Yüce Allah’tan niyaz ederim."