Of Teknoloji Fakültesi'nde 5.Teknoloji Günleri

Of Teknoloji Fakültesi'nde 5.Teknoloji Günleri

Of Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen “Teknoloji Etkinlikleri” kapsamında “Enerji Günleri”, “Yazılım Günleri” ve “Elektronik Haberleşme Günü” in etkinlikleri öğrencileri sektörle buluşturdu.

Of Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen “Teknoloji Etkinlikleri” kapsamında “Enerji Günleri”, “Yazılım Günleri” ve “Elektronik Haberleşme Günü” in etkinlikleri öğrencileri sektörle buluşturdu.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Teknoloji Etkinlikleri, Of Teknoloji Fakültesinin Şehit Prof. Dr. İlhan Varank yerleşkesindeki Prof. Dr. Kenan Gelişli konferans salonunda yapıldı.

Üç gün devam eden etkinliklere üniversite öğrencilerinin yanı sıra, dış üniversitelerden gelen öğrenciler, akademik personel ve davetliler katıldı.

Sektörde önemli role sahip konukların kendi kariyerlerinden ve şirketlerinin sektördeki konumları gibi birçok alana değerlendirmelerde bulunarak öğrencilerin gelecek için çok önemli fırsatları olduğunu belirttiler.

Etkinliğin birinci gününde Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümünde eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu Enerji Kulübünün “Enerji Günleri” etkinliği vardı. TEİAŞ 14.Bölge Müdürlüğü Elektrik-Elektronik Mühendisi Abdullah Çiçek, Evra Enerji Tesis Müdürü Gemi İnşaatı ve Makinaları Mühendisi Muharrem Gezmiş, İstanbul Enerji AŞ. Enerji Yönetimi ve Proje Müdürü Makine Mühendisi Ersin Aydın sunum yaptıkları etkinlikte öğrencilere Enerji Sistemleri Mühendislerini çalışma hayatındaki rolleri, başarıları ve iş tecrübelerini paylaştılar.

Etkinliğin ikinci gününde ise Yazılım Mühendisliği bölümünde eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu Yazılım Kulübünün “Yazılım Günleri” etkinliği vardı. Co-Founder & Ceo Path Software Murat Kader, Software Developer Ayhan Emre Korucu, React Developer Özcan Zafer Ayan, Bilgisayar donanım ve yazılım çalışmalarının geçmişten günümüze nasıl süreçler yaşadığını anlatarak günlük yaşamda ne derece etkili olduklarına vurgu yaptılar. Örneğin bir yemek firmasının, bir e-ticaret firmasının yazılıma ne kadar ihtiyaç duyduklarını örneklerle sergilediler. Bir yazılımın geliştirilmesi ve robotlaştırılmasıyla birlikte her ne kadar bedensel çalışan sayısında azaltma sağlasa da, o yazılımın geliştirilmesinde, yönlendirilmesinde ve yenilmesinde o kadar beyin iş gücüne ihtiyaç doğurduğuna vurgu yaptılar.

Teknoloji Etkinliğinin üçüncü ve son gününde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu “Elektronik Haberleşme Günü” etkinliği yapıldı. Türk Telekom AŞ. de Network Mühendisi Selçuk Baki, Komtel Elektronik ve Teknik Hizmetler Limited Şirketi Genel Müdürü Kadir Başat Çolak, Teknar Teknoloji Şirketi Kurucu ortağı ve Elektronik Mühendisi Eren Küçük, Türk Telekom AŞ. Radyo Frekansı Planlama Mühendisi Murat Peker tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar.

Teknoloji etkinliklerinin birinci gününe katılan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Doğaya saygı ile enerji üretmek için, Of Teknoloji Fakültemizin düzenlediği '5. Enerji Günleri' etkinliklerine katılım sağladık. Geleceğimizin Enerji Sistemleri Mühendisleri öğrencilerimizin gerçekleştirmiş olduğu bu etkinlik için çok teşekkür ederiz” dedi.

Etkinliğin birinci ve ikinci gününe katılan Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Teknoloji Fakültemizde düzenlenen bu güzel organizasyon için tüm emeği geçenler adına Dekanımız Prof. Dr. İrfan acar hocamıza teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.