Of Atatürk Bulvarı sil baştan yenileniyor

Of Atatürk Bulvarı sil baştan yenileniyor

Yapımına başlanan "Atatürk Bulvarı Cephe Yenileme ve Peyzaj" projesiyle Of yeni bir kimliğe bürünecek.

Yapımına başlanan "Atatürk Bulvarı Cephe Yenileme ve Peyzaj" projesiyle Of yeni bir kimliğe bürünecek. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Of Belediyesi arasında imzalanan protokolle, "Atatürk Bulvarı Cephe Yenileme ve Peyzaj" projesinin yapımına başlandı. 17,5 milyon ihale bedeli olan proje; 52 bina, 430 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğindeki Atatürk Bulvarı'nın tamamını kapsıyor. Of'a farklı bir hava katacak projenin yapım çalışmaları son hızla devam ediyor. Mart ayında başlanan projenin yol, kaldırım ve refüj çalışmalarının bu yaz sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Yenileme çalışmalarına başlanan dış cephe çalışmalarının ise 2023'ün yazında bitirilmesi öngörülüyor.

ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Atatürk Bulvarı projesinin Of'un en önemli projelerinden biri olduğunu belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, projenin tamamlanmasıyla, vatandaşların rahatça dolaşabileceği daha ferah bir alana kavuşacağını söyledi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Sarıalioğlu, "Bu proje ile Of'umuzun en gözde mekanı olan Atatürk Bulvarı'nı tamamen yeniliyoruz. Uzun yıllar uğraş verdiğimiz bu projeyi, Trabzon Büyükşehir Belediyemizle imzaladığımız protokolle hayata geçirdik. Yaklaşık 17,5 milyon TL'lik bu proje ile Atatürk Bulvarı'nı yeni bir kimliğe kavuşturacağız. Bulvar üzerindeki altyapı çalışmaları tamamlandı. Yol ve kaldırım çalışmalarına başladı. Aydınlatma altyapıları yapıldı. Cephe çalışmalarına başlandı bir binanın yapımı tamamlandı. Sırasıyla diğer cephelerdeki çalışmalara devam ediliyor. Çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu yaz sonuna kadar Bulvar üzerindeki yol, kaldırım ve peyzaj çalışmalarının tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Cephe yenileme çalışmalarının ise önümüzdeki yazın ilk aylarında tamamlanmasını öngörüyoruz. Bu konuda yüklenici firmayla sürekli irtibat halinde çalışmaları yakından takip ediyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALKACAK-ISIDAN TASARRUF EDİLECEK

Projenin tamamlanmasıyla bulvarın büyük bir değişim yaşayacağını belirten Başkan Sarıalioğlu, "Proje ile bulvarımız modern bir görüntüye kavuşacak. Daha önce bulvar üzerinde yer alan binalardaki görüntü kirliliğine yol açan tabelaları tek tip ve daha estetik bir hale getireceğiz. Binaların dış cepheleri yenilenip izolasyonları yapıldığı için vatandaşlarımız ısıdan tasarruf edebilecek. Bir bakıma ısıdan tasarruf edildiği için yıllar içinde proje kendini amorti etmiş olacak. Yol çalışmasıyla araçların gelişigüzel park etmesi engellenmiş olacak. Yol kenarında 90 adet normal ve 4 adet engelli araç park alanı yapılacak. Ayrıca 2 adet elektrikli araç şarj istasyonu yapılacak. Bir özellikle gençlerimizin yararlanacağı bir mini kütüphane projemizde yer alacak" diye konuştu.

PROJE SAAT KULESİ İLE TAÇLANACAK

Projede vatandaşların en çok ilgisini çekecek önemli bir detay saat kulesi olacak. Yaklaşık 20 metre uzunluğunda olması beklenen saat kulesi çeşitli motiflerle süslenecek.