Cumhuriyetimizin 99. yılı Of'ta kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 99. yılı Of'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri 28 Ekim Cuma günü saat 13.00'te Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıt'ına çelenk sunumuyla başladı. Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer ve Of Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk Atatürk anıtına çelenk sundular. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıt önü tören sona erdi.

29 Ekim Cumartesi günü saat 10.00'da Kaymakam Demirer tebrikleri kabulünün ardından resmi kutlama töreni Of Belediyesi önünde yapıldı. Of Belediyesi önündeki kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşının okunmasının akabinde Kaymakam Demirer ve Başkan Yardımcısı Öztürk halkın bayramını kutladı.

Daha sonra Kaymakam Demirer günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Çiçek'in konuşmasının ardından öğrenciler cumhuriyet konulu şiirlerini okudu. Öğrencilerin horon gösterisini Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi oratoryo sunumu takip etti. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencilerinin korosunun ardından ilkokullar arası resim ortaokullar arası şiir, liseler arası kompozisyonda dereceye girenlere ödülleri Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Of İlçe Jandarma Komutanı Burak Çelik tarafından takdim edildi. HMB Ulusoy Lisesi bando takımının eşliğinde tören geçişi ile tören sona erdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 99. Yılının Of'taki  kutlama törenine Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Of İlçe Jandarma Komutanı Burak Çelik,Daire Amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.