Başkan Sarıalioğlu'ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Sarıalioğlu'ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyetin ilan edilişinin 99'ncı yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Sarıalioğlu, "Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 99'ncı yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

Cumhuriyetin, aziz Türk milletinin her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseri olduğunu belirten Başkan Sarıalioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 99. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyet, bir milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur.

Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir.

Halkın iradesinin yönetime hâkim olduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir yönetim sistemi olan Cumhuriyet, ülkemiz ve milletimiz için kazanılan en büyük değerlerden birisidir.

Cumhuriyeti korumak, sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan bu ülkenin evlatlarının, hepimizin müşterek vazifesidir.

Bizler de atalarımızın emaneti olan cennet vatanımıza ve Cumhuriyetimize tüm kazanımlarıyla beraber sonsuza kadar sahip çıkacak ve gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için el ele gönül gönüle geleceğe güvenle yürüyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum."