Başkan Sarıalioğlu'ndan Regaip Kandili mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak tüm İslam âleminin kandilini kutladı.

Başkan Sarıalioğlu mesajında, mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili'nin tüm İslam âleminin birlik, beraberlik, sevgi, barış ve kardeşliğine vesile olmasını diledi.

Başkan Sarıalioğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, Ramazan ayının da müjdecisi olan Regaip Kandili'ne kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Üç aylar ve kandil geceleri, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu etrafında çarpan kalplerin, aynı hisleri paylaşan gönüllerin bir araya gelerek dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna günledir. Üç aylar olarak adlandırdığımız mübarek aylardan Recep ayının ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili de bugünlerden birisidir.

Bu mübarek gecede sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki yönlerimizin yeniden ön plana çıkmasına gayret göstermeli, başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hâkim olması için dua etmeliyiz.

Bu vesileyle aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaip Kandili'ni kutluyor, bu mübarek gecenin ve üç ayların Müslümanların birlik ve dirliğine; insanlığın sağlık, hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz eder, saygı ve sevgilerimi sunarım."