Of'tan deprem bölgesine 19 tır 22 kamyonluk destek

Of'tan deprem bölgesine 19 tır 22 kamyonluk destek

Of ilçesinden deprem bölgesine 19 tır ve 22 kamyonluk yardım malzemesi gönderildi. 64 aile 428 depremzede Of'ta misafir ediliyor.

Of ilçesinden deprem bölgesine 19 tır ve 22 kamyonluk yardım malzemesi gönderildi. 64 aile 428 depremzede Of'ta misafir ediliyor.

10 İl ve milyonlarca insanı etkileyen deprem afetinin yaraları sarılmaya devam ediyor. Tüm Türkiye'nin seferber olduğu deprem afeti için Oflular da elinden gelen gayreti göstermeye devam ediyor. Of Belediyesi ve Of Kaymakamlığı organizasyonu ile yürütülen yardım çalışmalarına yaşlısı genci destek veriyor. Depremin ilk gününden itibaren koordineli bir şekilde hareket eden Oflular, deprem bölgesine 19 tır ve 22 kamyonluk yardım malzemesi gönderdi. Gıda, giyim eşyası, battaniye, çadır, soba ve yakacak odun kömür gibi malzemelerin ağırlıkta olduğu malzemeleri deprem bölgesine gönderen Oflu vatandaşlar, yeni yardım çalışmalarına da devam ediyor. 

340 TON ODUN 430 SOBA

Bunların dışında Of Belediyesi tarafından bölgeye, personelleriyle birlikte iş makineleri gönderildi. Deprem bölgesindeki çeşitli illere 340 ton odun ve 430 adet soba gönderildi. Ayrıca Oflu vatandaşlar kendi imkanları ve çeşitli yollardan sayısız yardımda bulundu.

64 AİLE 428 DEPREMZEDE OF'A GETİRİLDİ

Depremden etkilenen İllerden şu ana kadar Of ilçesine 64 aile 428 depremzede getirildi. Çeşitli ikamet adreslerine yerleştirilen misafirlerin ihtiyaçları Of Kaymakamlığı, Of Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar tarafından karşılanıyor.

ESNAFLARIN İMAL ETTİĞİ TABUTLAR BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Oflu esnaflar; ekmek, su, gıda gibi ihtiyaçlar doğrultusunda birçok yardımda bulundu. Bazı ahşap ve marangoz esnafları ise deprem bölgesindeki cenaze defin işlemleri için tabut imalatı yaptı. Hazırlanan onlarca tabut kamyonlara yüklenerek deprem bölgesine gönderildi.