Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105'nci yıl dönümü kutlandı

Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105'nci yıl dönümü kutlandı

Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105'nci Yıl dönümü Of'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105'nci Yıl dönümü Of'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105'nci Yıl dönümü kutlandı. Kutlamalarda ilk tören Of Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demire ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu 'nun çelenk sunması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Anıt önü töreninin ardından resmi kutlama töreni, Of Belediyesi konferans salonunda yapıldı. Buradaki tören de saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının akabinde Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaparak Ofluların Mahalli Kurtuluş Bayramlarını tebrik ettiler.

ANADOLU COĞRAFYASI BÜTÜN DÜNYA İÇİN HER ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ OLMUŞTUR

Etkinlikte konuşma yapan Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer Anadolu'nun dünya için önemine vurgu yaparak  "Memleketimizin farklı noktalarında hem savaş dönemi hem de sonrasında belli taarruzlar ve işgaller oldu. Dile kolay karşıdaki ülkeler de baktığınız zaman dünyanın en kuvvetli devletleriydi.

Bu bölgede Çarlık Rejimi dediğimiz Rusya, batıda biliyorsunuz Yunanistan birçok yeri işgal etti ve sonrasında Kurtuluş Savaşı’ndan yenik ayrıldı. Bugün deprem olan Maraş’ın adına “kahraman” ismi eklendi. Urfa’ya Şanlıurfa denildi. Antep’e de Gaziantep dendi ve bu unvanlar bu illere verildi.

Anadolu coğrafyası bütün dünya için; eski topraklar ve medeniyetin de başladığı yer olması nedeniyle her zaman çok önemli. Dört bir koldan işgal edilmişti ama hem Of’ta olan hem de Kurtuluş Savaşı’nda bütün Türkiye’de düşmanlar buradan atılmış oldu. Sonuç itibariyle bu değer her zaman devam ediyor ve bundan sonra da devam edeceğinden bu coğrafyanın kıymetini bilip, buna uygun çalışmalar yapıp hep daha ileri gitmeyi her zaman aklımızın köşesinde tutmalıyız" İfadelerini kullandı.

VAROLUŞ MÜCADELEMİZ İLELEBET DEVAM EDECEK

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinin ilelebet devam edeceği vurgusunu yaptı.

Başkan Sarıalioğlu konuşmasında; "Bizler bu topraklar uğruna canından vazgeçen bir ecdadın torunlarıyız. Şehadetin üzerinden 100 yıl da geçse, 1000 yıl da geçse varoluş mücadelemiz bu topraklarda ilelebet devam edecek. Şartlar değişse de vazifemiz hep aynı; 28 Şubat milli kurtuluş fitilini ateşleyen, istikbalden istiklale giden yolu açan tüm kahramanlarımızı ve tarihi şanlı Of direnişini, adını altın harflerle tarihe yazdıran aziz şehitlerimizi minnetle hep birlikte anıyoruz.

Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca vatanına, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış; onlara yönelen her türlü tehdidi varını yoğunu ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir. Millî Mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 28 Şubat 1916’da Of’umuzu da aydınlatmış, Allah’ın izniyle aziz ecdadımız ve kahraman ordumuz bütünleşerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu kahraman ecdadın torunları olarak bizlere düşen, onların canlarından aziz bilip şehadet şerbetini içerek bize emanet ettikleri bu cennet vatanı aynı bilinçle yarınlara taşımak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde bırakmaktır" ifadelerini kullandı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Zehra Hatun Kuran Kursu hocalarından Recep Koç Kur’an-ı Kerim okudu. Günün anlam ve önemiyle ilgili öğrenciler şiirlerini okudular. Şiir okunmasından sonra HMB Ulusoy MTA Lisesi öğrencilerinin oratoryo sunumunu yaptı. Emekli Vaiz Kadir Sevencan’ın “Ofun Kurtuluş Destanı” konferansıyla program sona erdi.

Kahramanmaraş depremleri nedeniyle yaşanan hüzün münasebetiyle eğlence kısmı yapılmayan Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105'nci yılı kutlama programı öğrenci ve protokol üyelerinin günü anısına fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105'nci yılı kutlama programına Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkanı Sayın Salim Salih Sarıalioğlu , AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Burak Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.