Çanakkale Zaferinin 108'inci yılı Of'ta coşku ve gururla kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferinin 108'inci yılı kutlamaları nedeniyle Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve protokol üyeleri günün anısına denize karanfil bıraktılar.

Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü’nün 108. Yıl dönümü Of’ta coşku ve gururla kutlandı.

Of Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayan törende Saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu.

Of İlçe Jandarma Komutanlığından Jandarma Kıdemli Çavuş Mehmet Nazım Durhan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve protokol üyeleri Of Sahiline geçerek günün anısına denize karanfil bıraktılar.

Resmi kutlama programı ise Of Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ensar Harbutoğlu adlı öğrencinin Çanakkale ve tüm şehitlerin ruhu için Kur’an-ı Kerim okudu.

Okul Müdürü Mustafa Çapoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Tarih Öğretmeni Fırat Orğun, Çanakkale’nin Önemi konulu konuşma yaptı. Konuşmanın akabinde Çanakkale Savaşını anlatan video gösterimi yapıldı.

Video gösteriminin ardından öğretmenler ve öğrenciler tarafından sahnelenen “Çanakkale Geçilmez” tiyatrosu izleyenlerin büyük takdir ve beğenisini kazandı.

Emekli Vaiz Kadir Sevencan tarafından verilen “Çanakkale Savaşlarında Bilinmeyenler” konulu konferansın ardından Çanakkale ve tüm şehitler için dua okundu.

Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve protokol üyeleri, yaptıkları başarılı program nedeniyle okul idaresini, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Kutlama programına; Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu , Of İlçe Jandarma Komutanı Burak Çelik, Of İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.