Başkan Sarıalioğlu mezun olduğu okulda tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

Başkan Sarıalioğlu mezun olduğu okulda tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu mezun olduğu okulda, öğrencilerle bir araya geldi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu mezun olduğu okulda, öğrencilerle bir araya geldi.

Of Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinlikleri kapsamında okuldan yetişmiş değerler öğrencilerle buluşuyor. Etkinlik kapsamında mezun olduğu okulda öğrencilerle buluşan Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Başkan Sarıalioğlu'nun öz geçmişi okundu.

BAŞKANA SÜRPRİZ

Anıların yer aldığı slayt gösteriminin ardından okul idaresi Başkan Sarıalioğlu'na sürpriz yaparak İlkokul Öğretmeni Zübeyde Beyçelebi ile telefon bağlantısı yaparak görüştürdü. Başkan Sarıalioğlu'na bir sürpriz de kürsüye çıkınca ilkokul ve çocukluk arkadaşı Dr. Hasan Fehmi Cevahir ile görüntülü bağlantı yapılarak yapıldı.

BAŞKA BİR ÖĞRENCİYDİ

Başkan Sarıalioğlu'nun ilkokul yıllarını anlatan Beyçelebi, "Çok efendi, zeki ve akıllı bir öğrenciydi. Çok başka bir öğrenciydiniz. Her öğretmenler gününde beni arayıp halimi hatırımı sorar. O zaman sınıftaki öğrencilerin geneli başarılıydı. Of'un öğrencileri zekiydi" dedi.

OF İÇİN YAPTIKLARINA GIPTA İLE BAKIYORUM

Dr. Hasan Fehmi Cevahir ise "Babalarımız vergi dairesinde bir oda da çalışırdı. Birlikte ilkokul ve ortaokula gittik. Üniversite sınavına hazırlanırken ben üniversite birinci sınıfa gidiyordum. Matematik, fizik ve kimyası çok iyiydi. Biyolojiden biraz eksiği vardı. Ona biyoloji çalıştırmıştım. Çok zekiydi. Ben onun doktor olmasını çok istedim. O inşaat mühendisliğini seçti. Onun insanlara bakışı çok farklıdır. Of için bir nimettir. Of için yaptıklarına gıpta ile bakıyorum. Kendisini çok seviyorum" diye konuştu.

Görüşmenin ardından Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tecrübelerini paylaşmak için öğrencilere hitap etti.

HEDEFLERİNİZE ÇABALAMADAN ULAŞAMAZSINIZ

Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu konuşmasında; "Çok değerli öğrencilerimiz, gençlik yılları çok farklıdır. Her zaman istediğinizi yapamazsınız. İyi niyetli olmak, topluma faydalı olmak gibi bir misyonunuz olmalıdır. Biz büyük milletiz. Maraş depreminde bunu bir kez daha gördük. Depremin sabahın ilk saatlerinde Of’ta halkımız seferber oldu. Yedisinden yetmişine, yaşlısı, kadını, çoluk, çocuk yardıma koştuk. Milletimiz elinden gelen herkes sırtına, çuvalı, elinde, çantası, elinden ne geliyorsa yapmaya koştu. İşte bizler böyle bir coğrafyada böyle bereketli topraklarda yetiştiğimiz için de çok şanslıyız. Ben aramızdan ilkokulu, liseyi Of’ta sizin gibi Şehit Ahmet Türkkan Lisesinde okumuş, üniversiteyi KTÜ İnşaat Mühendisliğinde bitirmiş bir kardeşiniz, bir ağabeyinizim. Ama dediğim gibi herkes her istediği mesleğe ulaşamayabilir. Ama asıl olan şu. Hangi mesleğe ulaşırsanız ulaşın, hangi işi yaparsanız yapın onu severek yapın. Onu Allah rızası için yapın. Onu başta kendinize daha sonra etrafınıza ve çevrenize faydalı olmak için yapın. Bu mutluluğun en büyük anahtarıdır diye düşünüyorum. Ve gerçekten insan eğer mutlu olmak istiyorsa, yapmak istediği, ulaşmak istediği hedeflere gayret göstermesi lazım ve hiçbir şeye gayret göstermeden çaba harcamadan olmuyor arkadaşlar. Başarısızlıkta da pes etmemek lazım. Kaldığımız yerden devam etmek lazım" dedi.

BU OKULDAN NİCE BAŞARILI KİŞİLER YETİŞTİ, YETİŞECEK

Başkan Sarıalioğlu konuşmasını; "Ben inanıyorum buradaki bu salon, doldurduğunuz bu saatte bizi dinlemek ve belki tecrübeler varsa bunlardan faydalanmak istediğiniz içindir. Bu okuldan benden önce de çok daha başarılı büyüklerimizi yetişti. Benden sonra da yetişti ve yetiştirmeye de devam edecek. Benim dönemimde sınıf arkadaşlarımın birçok doktor oldu, hâkim oldu. Savcı oldu, mühendis oldu. İş hayatına atılanlar oldu. İlla da herkes akademik kariyer yapacak diye bir kayıt da yok arkadaşlar. Herkes kendi kapasitesini bilir. Ama dediğim gibi ne yapacaksanız veya ne olmak istiyorsanız buna karar vermek zorundasınız. O hedefe kilitlenmeli. O hedefe doğru çok çalışmamız lazım. Çünkü başkaları çok çalışıyor. Bilgili olun. Bilen her zaman kazanacak arkadaşlar. Tabii dünyanın bugüne kadar geldiği evrelerde insanlık birbiriyle savaşmış. Bu coğrafyada var olmanın savaşını bu millet sadece kendisi için değil, dünyada adaleti, dünyada eşitliği dünyada özgürlüğü gerçekten tam manasıyla savunan tek millet olmuş ve altı yüz yıl dünyaya hükmetmiş bir devlet kurmuş Osmanlı İmparatorluğu ve onun köklerinden olan bir Türkiye Cumhuriyeti olmuş. Bu yıl itibariyle de önümüzdeki 29 Ekim'de 100. yılımızı doldurmuş olacağız sevgili gençler. O vesileyle ben hepinizi alnınızdan öpüyorum, gözlerinizden öpüyorum ve size yürekten inanıyorum, başarılı olacağınıza çok inanıyorum. Çalışırsanız başarırsınız diyorum" dedi.

KEŞKE EN AZ İKİ DİL ÖĞRENSEYDİM

Başkan Sarıalioğlu daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Sarıalioğlu verdiği cevaplarda; "Hayatımda keşke yapmasaydım yok keşke yapsaydım var. Yabancı dilim zayıf. Yani çok gayretli bir yani özellikle başarılı olmak isterim ama yabancı dilde bir türlü ağırlık veremedim. Onun pişmanlığını yaşıyorum. Keşke yapsaydım. Bir değil hatta iki, üç, dört, beş yabancı dilim olsaydı. Belli bir yaştan sonra öğrenmekle zorlaşıyor. Ben hepinize tavsiye ediyorum. Dünyanın en entelektüel lideri Fatih Sultan Mehmet'tir. Bunu unutmayın. O yaşta beş yabancı dil biliyordu. Padişah olduktan sonra iki tane daha dil öğrenip yedi yabancı biri vardı. Matematiği, fiziği, felsefeyi, sosyolojiyi çok iyi bilirdi. Ve o bilgilerle kendini donattı. Evet çok iyi hocaları vardı. Akşemseddin vardı. Daha ona o çağda eğitimlerin bir sürü hocaları vardı ama kendisinde de o istek ve o arzu olmasaydı başaramazdı. Dolayısıyla o bildikleriyle savaş stratejisini geliştirdi ve İstanbul'u fethetmek ona nasip oldu. Onun için dünya insanı olmak istiyorsanız, Türkçeyi çok iyi bileceksiniz, ana dilinizi, bütün dillerden daha iyi bilecek, daha düzgün konuşacaksınız. Okuma yazma diliyle konuşacaksınız. Bu çok önemli bir husustur. Karşınızdakinin sizi daha iyi anlayabilmesi için Türkçeyi çok iyi okumalı ve yazmalısınız. Ama bunun yanında bir olabiliyorsa mutlaka iki yabancı dil olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

SİZİN İMKANLARINIZ BİZDEN ÇOK İYİ

Başka bir soruya cevap verirken Başkan Sarıalioğlu; "Şans diye bir şey yok. Şans açık bulduğu kapıdan içeri girer. O şansı yakalamak sizin elinizde. Sizin imkânlarınız bizden çok fazladır. Yani biz bizim dönemimizde böyle fırsatlar yoktu, böyle imkanlar yoktu. Şimdi baktığımda sizin çağınız milli iletişim teknolojisi, bilgisayar. Bizim zamanımızda halk eğitime bağlı bir kütüphane var. Oraya gidelim orada sıraya yazılır. Oradaki bize verilen görevlerden oradaki kaynaklardan faydalandık. Sizin bir kere kaynağa ulaşma sorununuz yok. Çok güzel sınıflarımız var. Çok güzel okullarımız var. Ve aynı zamanda iletişim imkanlarımız var. Ulaşım şimdi daha kolay. O manada fırsatlarımız daha fazla. Bu fırsatları değerlendirirseniz bizden çok daha üstün yerlere geleceksiniz" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ALLAH RIZASI İÇİN HİZMET YAPMAKTIR

Neden siyaset? Sorusunu yanıtlarken Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; "Aslında siyaset değil, belediye başkanlığı, belediye başkanı olana kadar siyaset, bundan sonra çıkartıyorsunuz rozetinizi. Bütün partililerin daha doğrusu vatandaşların tamamının belediye başkanları olmuşsunuz. Belediye Başkanlığı insanların doğumundan başlar, mezara teslimine kadar hizmet anlayışı gerektiren aslında bir meslek görevdir. Eğer gerçekten niyetiniz Allah rızasıyla bulunduğunuz şehre hizmet etmek istiyorsanız bir hizmet sınıfı bir hizmet evliliğidir belediye Başkanlığı. Ben öyle düşünüyorum. Sizler tarafından daha doğrusu seçmenlerimiz tarafından sandıkta çoğunluğunuz oylarıyla kazandığınız oylarla sizlere hizmet etmeye devam ediyorum. Dolayısıyla bu siyaset çok da siyaset sayılmaz ama işin bir tarafında da siyaset var. Dolayısıyla sonuç olarak doğduğum, büyüdüğüm, yetiştiğim şehre hizmet edebilmek, oranın insanına faydalı olabilmek, oranın yaşam kalitesini arttırmak için elinden gelen gayreti göstermek için kapı. Bu kapı bu kapı olduğu için de orada oldum diyebilirim" sözlerini kullandı.

EŞİME AŞKIM BENİ OF'TA BIRAKTI

Sizi Of’a dönmeye sevk eden neydi, Hedeflediğiniz yerde misiniz? sorularına Başkan Sarıalioğlu; "Of aşkı. Sizin de öğretmeniniz eşim Fatma Hanım ben Ankara’da yaşayamam dedi. O aşk kazanmış oldu. Ben de Of’a döndüm. Of aşkı ve eşime olan aşkım beni Of'a getirdi. Hayal ettiğim yerdeyim. Yani şöyle gerçekten insanlara hizmet etmek, insanların belediye başkanlığı bile çok farklı bir yer bulunduğunuz belli. Allah hepinize uzun ömürler versin. Oranın babası gibisiniz. Dolayısıyla bir babanın evlatlarına nasıl şefkatle yaklaşması gerekiyorsa orada yaşayan bütün vatandaşlara eşit ölçüde aynı şefkati göstermek durumundasınız. Dolayısıyla aslında bu Cenabı Allah tarafından Yaşayan bütün vatandaşlara eşit ölçüde aynı şefkati göstermek durumundasınız. Dolayısıyla aslında bu Cenabı Allah tarafından bizlere kıymetini bilenlere özellikle verilmiş en büyük gaye eğer hakkını verebilirsek ne mutlu bize" dedi.

OF ÜNİVERSİTESİ HAYALİM VAR

Of için gelecek planlarınız nedir? sorusuna verdiği cevapta; "Çok teşekkür ediyorum. Bizim Of'la alakalı belediyecilik anlamında yapabileceğimiz birçok şey altyapının üst yapıya kadar tamamlama aşamasına girdik. Bunun içerisinde gençlik merkezinden tutup, yüzme havuzlarına kadar spor sahalarına kadar, rekreasyon alanlarına kadar, doğal gazına kadar, enerji nakil hatlarınızı yer altına alınmasına kadar gelecek elli yıla hizmet edecek içme suyuna kadar kısacası toparlayacak olursam belediyecilik anlamındaki bütün hizmetleri tamamlama aşamasındayız. Of'umuzda Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin benim de mezun olduğum üniversiteye ait bir Teknoloji Fakültesi var. Buradaki bölüm sayılarının önümüzdeki yıllara bağlı, artırarak, fakülte sayılarını arttırarak gelecek on yıllarda, yirmi yıllarında Of Üniversitesinin olması diye bir hayalim var. Yirmi yıl önce Of’ta bir Fakültesi olsun diye bir hayalim vardı. O hayal on beş yıl önce gerçekleşti. Bugün dört bölüm var. Belki bir meslek yüksekokulu daha açılacak. Ama önümüzdeki on yıllarda dünya çapında bir Of Üniversitesi'nin olmasın diye bir hayalim var. İnsanların önce hedefledikleri şeyleri hayal ediyorlar. Sonra hayallerinin peşinde koşarlar. O koşu sırasında projeler üretilir. O projeleri sonra kullanmaya geçer. Allah'a hamdolsun biz bugüne kadar düşündüklerimizi, hayal ettiklerimizi, hayata geçirme noktasında muvaffak olduk. İnşallah sizler önümüze daha büyük hedefler koyacaksınız. Okul daha yaşanılır, daha müreffeh ekonomisi kalkınmış çok güzel bir ilçe yapacağımıza ben yürekten inanıyorum. Bizim bu uğurda çalışmalarımıza devam ediyor. Şimdi Of'un en büyük eksiklerinden bir tanesi de istihdam, organize sanayi bölgesi. Hem onları başımızda İyidere Lojistik Limanı yapılıyor. Yine hemen bu tarafta da bir lojistik bölgesi oluşturulacak entegre olacak şekilde avam projesi yapılmış olan büyük bir ikinci liman var. Bunlar birbirine entegre olacaklar. Ve o bölgede büyük bir organize sanayisi kuruyorlar. İnşallah Of'ta da o hayal etmiş olduğumuz teknoloji fakültesinin yanında birkaç fakülteyle birlikte bir üniversite ve lojistik bölgeye de olacak çalışmalar tamamlandığında belki ilçe nüfusu ikiye üçe katlayacak dışarıdan göç alan bir ilçe olacağız. Projeler şu anda yapılmış hava proje olarak, teknoloji bakanlığına sunuldu, sunulmuş Cumhurbaşkanımızın onayı alınmış, ön onayı alınmış. Bunlar devam eden çalışmalar. Bugün ulaşımından sağlığına, altyapısından, spor alanlarına kadar, eğitim alanlarına kadar ilçemizde okul öncesinden üniversitesine kadar bütün okulları var. Allah'a hamdolsun. Bunların hepsi bir gayretin, bir azmin, bir sayın aynı zamanda da bir istikrarın Ofluların bizlere vermiş olduğu desteğin ürünüdür" dedi.

Kültür sanat alanındaki yatırımlar konusundaki soruya ellerinden gelen desteği vermeye çalışsalar da yeterince yatırım yapamadıklarını ifade eden Başkan Sarıalioğlu böylesine güzel program için okul idaresi, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

MÜDÜR KABAHASANOĞLU, BAŞKANIMIZ EĞİTİME HER ZAMAN DESTEK VERDİ

Konuşmanın ardında Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'nun plaket takdim etti. Müdür Kabahasanoğlu burada yaptığı konuşmada; "Programı düzenleyen Okul Müdürüm Temel Kofoğlu'nu, görevli öğretmenlerimi tebrik ediyorum. Çok güzel bir program oldu. Başkanımız eğitim gönüllüsü bir başkandır. Of eğitiminde her zaman bizlerin yanında yer almıştır. Eğitime verdiği destekler nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum. Sert görünmesinin dışında aslında ne kadar duygusal olduğunu programda gördünüz. Kendisine sağlıklı, mutlu, başarılı nice ömürler diliyorum" diyerek duygularını belirtti.

Of Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi'ndeki "Kariyer Günleri" etkinliği programına Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'nun annesi Zerrin Sarıalioğlu, eşi Öğretmen Fatma Nur Sarıalioğlu ve kardeşi Arif Sarıalioğlu da katıldı.