Başkan Sarıalioğlu: "Türkiye kararını verdi"

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Of ilçesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 81,54 gibi rekor bir oy çıkarken yine aynı oranda Cumhur İttifakı'na da yüzde 81,60 oranında oy çıktı.

Türkiye'de en Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'na en fazla oy veren ilçelerden biri de Trabzon'un Of ilçesi oldu.  34 bin 151 seçmenin olduğu Of ilçesinde seçime katılım oranı yüzde 89,10 oldu. Cumhur İttifakı'nın adayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 81,54, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 14,20 oy aldı. Sinan Oğan yüzde 4,05 oy alırken Muharrem İnce'ye ise yüzde 0,21 oy çıktı.

Cumhur İttifakı Of'tan yüzde 81,60 oranında oy alırken Millet İttifakı ise yüzde 14,53 oy aldı. Ata İttifakı ise yüzde 1,90 oranında oy aldı. Partilere bakıldığında ise AK Parti yarışı açık ara önde tamamladı. AK Parti'ye Of'tan yüzde 57,29 oy çıkarken ikinci MHP yüzde 16,84 oy aldı. CHP yüzde 9,11, Yeniden Refah Partisi 6,88, İYİ Parti ise 5,43 oy aldı.

Başkan Sarıalioğlu: "Türkiye kararını verdi"

Seçim değerlendirmesi yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu , "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sandığa göstermiş olduğu yüksek katılımla, kendi milli iradesine nasıl sahip çıktığını Pazar günü gördük. İlçemizde aynı şekilde Türkiye'deki tablonun, aynısını yansıttı. Büyük bir oranda katılım oldu. Vatandaşlarımız; Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakı ve partimize büyük bir oranda destek verdi. Türkiye kararını verdi aslında. Çünkü meclisteki çoğunluğu Cumhur İttifakı'na verdi. 49,5 oy oranıyla da cumhurbaşkanımıza devam et dedi. 28 Mayıs'ta da inşallah bu iş bitecek. İnşallah14 Mayıs'ta olduğu gibi kimsenin burnu kanamadan bu süreci atlatırız. Biz memleket sevdalısıyız. Biz bu memlekete şu taşın üstüne kim bir taş daha koyarsa onu alır başımızın üstüne koyarız. Biz büyüklerimizden böyle gördük. Bizden sonrakileri de böyle öğretmeye devam edeceğiz. Bizim derdimiz var. Sorumluluklarımız var. Sorumluluğumuzun bilincinde bize yakışan bir şekilde Türkiye'ye, Trabzon'a, Of'a hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.