Başkan Sarıalioğlu, 'Herkesin görüşüne saygı duyarım'

Seçim süreci boyunca bir çok karalama ve iftira kampanyalarına maruz kaldıklarını belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, buna rağmen kendilerinin her türlü görüşe saygı duyarak bundan sonra da hizmet anlayışıyla yollarına devam edeceklerini söyledi.

Of Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı, Cumhur İttifakı ve AK Parti'ye vatandaşların yoğun bir teveccüh gösterdiğini söyledi. TBMM'de çoğunluğu Cumhur İttifakı'nın sağladığını belirten Başkan Sarıalioğlu, Of'tan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 81,54, Cumhur İttifakı'na da yüzde 81,60 oy oranını sağladıkları için vatandaşlara teşekkür etti. Seçim sürecinde Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanına karşı bir çok karalama kampanyasının yürütüldüğünü belirten Başkan Sarıalioğlu, vatandaşın bunlara sandıkta gerekli cevabı verdiğini söyledi.

28 MAYIS'TA İNŞALLAH BU İŞ BİTECEK

Seçimlerde yaptıkları çalışmalar için meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Sarıalioğlu, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sandığa göstermiş olduğu yüksek katılımla, kendi milli iradesine nasıl sahip çıktığını Pazar günü gördük. İlçemizde aynı şekilde Türkiye'deki tablonun, aynısını yansıttı. Büyük bir oranda katılım oldu. Vatandaşlarımız; Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakı ve partimize büyük bir oranda destek verdi. Türkiye kararını verdi aslında. Çünkü meclisteki çoğunluğu Cumhur İttifakı'na verdi. 49,5 oy oranıyla da Cumhurbaşkanımıza devam et dedi. 28 Mayıs'ta da inşallah bu iş bitecek. İnşallah 14 Mayıs'ta olduğu gibi kimsenin burnu kanamadan bu süreci atlatırız. Yorgunluk tabii ki bu işin belki meyvesi, acısı, çilesi nasıl adlandırırsak adlandıralım ama millet artık birbirine sarılmak istiyor, kucaklaşmak istiyor. Bunu birçok hadisede yaşadık. Depremde yaşadık.  15 Temmuz'da yaşadık. Başımıza ne zaman bir felaket gelse birbirimizle kucaklaşıyoruz.  Ama bazı troller var. Onların da oyununa gelmememiz lazım. Bunlar algı operasyonunu daha mahirce, daha profesyonelce yönettikleri için 'patates, soğan güle güle Erdoğan' gibi ahlak kurallarına uymayacak seviyesi alçalmış bir üslupla bizim seçmenlerimize hakaretamiz tavırlar sergilendi. Ben üzüldüm. Ben sandık kurullarında görev almış birisiyim, müşahitlik yapmışım. Gözlemcilik yapmışım. Sandık sorumlusu olmuşum. Yani bu işi iyi bilen birisiyim ve defalarca seçimlere katılmışım. Vatandaş yaşlıysa, hastaysa onun hangi partili olduğuna bakmadan veya hangi partiye oy vereceğini hiç düşünmeden ona yardımcı olmak bir insanlık vazifesidir her şeyden önce. Ama kendi zihniyetinde olanlara yardımcı olurken şüphesi olduğu kişilere zorluk çıkarmak hala kurallarının dışında bir olay. Onun dışında bu milletle, bu milletin öz değerleriyle, manevi değerleriyle, her türlü hakareti ederek dalga geçerek, küçük görerek ve aynı zamanda en üzücüsü 'keşke size hiç yardım etmeseydik, altında kalsaydınız, yaptığımız bütün yardımlar size haram olsun' şeklinde birtakım tweetler atılıyor. Ben bu tweetleri atanların gerçek manada her şeyden önce dinini bir tarafa bırakıyorum insanlığından şüphe ederim. Herkesin görüşüne ben saygı duyarım. Dini diyaneti kendisini ilgilendirir. Benim değerlerime hakaret etmediği sürece, başımın üstünde yeri var. Asla ayırmam. Ama bunları yapanların da ben trol olduğunu var sayıyorum, öyle inanmak istiyorum. Hiçbir Türk vatandaşının bu kadar alçalacağına, alçalabileceğine ihtimal dahi vermek istemiyor. Onun için sizden ricam bütün çalışma arkadaşlarımdan, tüm meclis üyesi arkadaşlarımdan ricam odur ki kesinlikle bu tarihlere kapılıp onlara cevap verme, onlara laf yetiştirme veya onların seviyesinde onlarla bir mukabeleye girme şeklinde olmayalım. İşimize bakalım. Biz memleket sevdalısıyız. Biz bu memlekete şu taşın üstüne kim bir taş daha koyarsa onu alır başımızın üstüne koyarız. Biz büyüklerimizden böyle gördük. Bizden sonrakileri de böyle öğretmeye devam edeceğiz. Bizim derdimiz var. Sorumluluklarımız var. Sorumluluğumuzun bilincinde bize yakışan bir şekilde Türkiye'ye, Trabzon'a, Of'a hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Başkan Sarıalioğlu'nun konuşmasının ardından Of Belediye Olağanüstü Meclisi tarafından; ödenek ve emekliliği hak eden personeller için kredi talebi gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.