Başkan Sarıalioğlu: 'Öyle bir kazanacağız ki, hiç kimse kaybetmeyecek'

Başkan Sarıalioğlu: 'Öyle bir kazanacağız ki, hiç kimse kaybetmeyecek'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç'un katılımı ile Cumhur İttifakı Of teşkilatı bir araya gelerek seçimlerin genel değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç'un katılımı ile Cumhur İttifakı Of teşkilatı bir araya gelerek seçimlerin genel değerlendirmesini yaptı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz ve Yeniden Refah Partisi Of İlçe Başkanı Hakan Karaaslan; teşkilat mensupları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Sandık Kurulu Üyeleriyle bir araya geldiler.  14 Mayıs seçimlerinin değerlendirildiği toplantıda, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur seçimleri için yapılan çalışmalardan bahsedildi.

OF YAKIŞANI YAPTI, 28 MAYIS'TA YÜZDE 90'NIN SÖZÜNÜ İSTİYORUM

Toplantının açılış konuşmasını yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "14 Mayıs bize şunu gösterdi. Of olarak bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de Of kendine yakışanı yaptı. Şimdi bize düşen görev inşallah Cumhur İttifakı'nın almış olduğu yüzde 81.56'lık oy oranını yüzde 90'a çıkarmak. Ben buna yürekten inanıyorum. Hepinizin gözlerinde o heyecanı hissediyorum. Her gördüğüm yerde her gittiğim yerde de bunu hissediyorum. Fırsat buldukça bütün mahallelerimizi ziyaret ediyoruz ve bu ziyaretlerde özellikle şunun altını çiziyorum. Of ne kadar güçlü olursa hepimiz o kadar güçlü oluruz. Ben kendi adıma şahsım adına sizlerden bugüne kadar hiçbir şey istemedim. Aman bu seçimde hem şahsım adına, hem ilçem adına hem Trabzon adına, hem ülkem adına sizden yüzde 90'nın sözünü istiyorum. Onun için 28 Mayıs çok önemli. Arkadaşlar şöyle, hep birden güçlü bir şekilde bu akşamdan itibaren ev ev kapı kapı komşularımızı dolaşıp onlardan da bu konuda destek isteyeceğiz inşallah. Allah'ın izniyle sandıkları patlatacağız. 14 Mayıs seçimlerini 28 Mayıs’ta zaferle taçlandırmak için biriz beraberiz. Öyle bir kazanacağız ki, hiç kimse kaybetmeyecek. Pazar günü baharlar gelecek inşallah" dedi.

28 MAYIS FİNAL MAÇI OLACAK

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, "Dün İstanbul Kağıthane'deydik. Orada Belediye Başkanımız Mehmet bey, ilçe başkanımız, milletvekili arkadaşlarımız vardı. Yaklaşık 2 bin kişi vardı. 28 Mayıs'ın ehemmiyetini; tüm ülkemiz adına, tüm İslam dünyası adına, tüm mazlum ve mağdur coğrafya adına orada söyledik. Türkiye sadece Türkiye'den ibaret olan sadece 87 milyonu kucaklayan bir ülke değil. Türkiye öyle büyük bir ülke ki Türkiye öyle büyük bir gönül coğrafyasına sahip ki bütün herkes Türkiye'nin yeniden büyük ve güçlü bir ülke olması, dünya muhasebesinde yeniden odak noktasında olması için dualar üstüne dualar ediyorlar. Hepsi Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olması noktasında dua ediyorlar. Bunu hepimiz sosyal medyada görüyoruz. Zaten inanın onlar Türkiye'nin değerinin farkındalar. Türkiye'nin ayağa kalkmasıyla bütün bu coğrafya yeniden ayağa kalkacak. Bunu çok iyi biliyorlar. Dün bunları konuştuk. Değerli arkadaşlar bunları görüştük ve hani 14 Mayıs bir yarı final maçıydı ama inşallah 28 Mayıs tam bir final maçı olacak. gerçekten karşınızdaki adım millet ittifakı ama milletten gayri her ittifakın bünyesinde barındıran. Her türlü kaos ittifakını bünyesinde barındıran sayın Bahçeli'nin ifadesiyle zillet ittifakı benim ifademde de illet ittifakı bizim karşımızda ve her türlü yalan dolan tezvirat, sosyal medyada bunları görüyorsunuz. Şimdi bu İstanbul'u Ankara'yı diğer belediyelere aldı. Namus üstüne namus sözü verdi eğer bir işçiyi buradan çıkarırsan. Eğer benim belediyelerinde haksız yere bir işçi kardeşim bir çalışanın dışarı atılırsa namus sözü Kemal Kılıçdaroğlu sözü hiç birisi olmayacak dedi. Böyle bir insana bırakın 3 tane koyun verip de git şu soğanlı dağına onu otlat akşam al getir dediğinizde inanın üçünden birisini de getiremez. Getiremez. Sabah ak dediğine öğlen kara diyor. Efendim ikindi de iyi dediğini akşam kötü diyor. Yani bir konuyla ilgili böyle alıp da istikrarlı onu götürdüğü hiçbir konu yok kardeşlerim. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetini bilelim kardeşlerim. Yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz bunu çok iyi biliyor. Bunları görüyoruz. Hiç bir şekilde rehavete kapılmayacağız. Oyumuzu kullanalım. Oy namustur. Benim çayım var fındığım var diyerek oy kullanmamazlık yapmayalım. Bu işin şakası yok. FETÖ'sü, PKK'sı elini ovuşturup bekliyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz kardeşlerim" şeklinde konuştu.

YAPILANLARI İYİ ANLATMAMAMIZ LAZIM

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, "Türkiye'nin her neresi olursa olsun en basit şekliyle 20 sene öncesiyle bu günü kıyaslayabiliyoruz. Dünyanın en önemli işlerini yapan. Milyar dolarlık projeler diyoruz ya bunların 10 tanesinden 6 tanesini fiilen yapan. Kişi başı milli gelirini 2 bin  500 dolarlardan bu sene sonu itibariyle 16 bin dolara getiren, 25 milyar dolarlık ihracatı 300 milyar dolara taşıyan bir yönetimimiz var. Şimdi bu rakamların bir önemi var. Bu rakamlar çok daha fazla elektrik tüketmek demektir. Çok daha fazla istihdam demektir. Çok daha fazla arazinin ekilip biçilmesi demektir. Çok daha fazla tüketmek demektir. Dünya ölçeğinde bunlar varken bunları yapılırken dünyanın dörtbir tarafında pandemi döneminde olsun, işte Ukrayna savaşı sırasında olsun, önceki ekonomik krizden döneminde olsun geriye doğru baktığımızda son 10 senedir kesintisiz bir şekilde pozitif yönde büyüyen bir ülke var. Yani bunların hepsini anlamı şu maddi verilere bakıldığında her şey on numara, dünyada bizimle yarışabilecek bir başka ülke yok. Neye rağmen pandemiye rağmen, neye rağmen depreme rağmen, neye rağmen yangınlara rağmen, neye rağmen sele rağmen. Bunları vatandaşlarımıza iyi anlatmamız lazım. 28 Mayıs'ta inşallah güzel bir sonuç alacağız. İnşallah Pazartesi günüden sonra Türkiye yüzyılının ilk günü olacak" diye konuştu.