Of CUMDER İftarda Buluştu

Of CUMDER İftarda Buluştu

Cumapazarı Kültürel, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iftar programı düzenledi.

Cumapazarı Dernek binasında yaklaşık 100 kişinin katıldığı İftar programına Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, daire ve kurum amirleri, dernek yönetimi ve üyeleri katıldı. 

Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Son günlerine geldiğimiz mübarek Ramazan ayında İslam coğrafyası kan ağlıyor dualarımızda onları eksik etmemeliyiz. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Başkan Sarıalioğlu; "İsrail’in Filistin’deki zulmünü onlara destek olan bütün ülkeleri Amerika ve Almanya başta olmak üzere kınıyoruz. Kardeş kavgası süren Irak, Suriye, Mısır ve Afganistan’daki kardeşlerimizin kavgalarına son vermelerini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Doğu Türkistan, Kırım, Keşmir, Arakan, Burma ve Çeçenistan’da zulüm gören tüm Müslümanlar için dua ediyor zulüm edenleri nefretle telin ediyoruz. İslam kardeşliğinin birlik ve beraberliğimizin hakkaniyet içerisinde hakkın ve hukukun hakim kılındığı bir düzen için, mücadele etmemiz gerektiğine inanarak Cenabi Allah’a dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumapazarı Kültürel, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Çakır yaptığı konuşmada, "Barışın, sevginin hakim olduğu Ramazan iftarında siz hemşehrilerimizle bir arada oruç açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı birlik ve beraberliğe dayanışma ve paylaşmayı sağlayan komşuluk vecibelerini en güzel şekilde öne çıkaran bir aydır. fakir, fukara, yetimler öksüzler, yaşlılar ve kimsesizlerin tutulacağı bir aydır. Dernek olarak birlik, beraberlik ve güzellikle dolu bir Ramazan geçirmenizi diliyorum" dedi.