Of Belediyesi'nde Bayramlaşma

Of Belediyesi'nde Bayramlaşma

Bu yıl Ramazan Bayramı dolayısı ile yapılan bayramlaşma Of Belediye Başkanlığında yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun ev sahipliği  yaptığı bayramlaşmaya, İlçe Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Neşet Daler, İlçe Cumhuriyet Savcısı Serdar Temizkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Müftüsü Recep Onat, Of Şoförler Odası Başkanı Şahmeran Er, İlçe Siyasi Parti Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Birim Amirleri ve vatandaşların katılımı ile geçekleşti.  

Başkan Sarıalioğlu, bayramlaşmaya katılanlara teşekkür ederken bayram münasebeti ile yaptığı konuşmada; "Oruçlarımızı tuttuk, Rabbim bugünde bize bayramı gösterdi. İnşallah nice bayramları hep beraber kutlamak, hep beraber yaşama  fırsatı verir. Bir aydır tutulan oruçların ardından, gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken; diğer yandan bayrama buruk gönüller ve üzgün giren insanların hüzün ve acılarını da yüreklerimizde hissederek giriyoruz. Bu yıl ki Ramazan ayı, Müslüman kardeşlerimizin çektiği çile ve eziyetlerle gündeme geldi. Gazze'de yaşanan insanlık dışı olaylar nedeni ile Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı coğrafyalarda kan ve gözyaşını üzüntüyle izliyoruz. Acının, üzüntünün ve gözyaşının hakim olduğu, dramın yaşandığı, mübarek Ramazan Bayramı'nı fırsat bilerek incittiğimiz, üzdüğümüz, kırdığımız kalpleri yeniden onaralım, büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönlünü, hayır dualarını alalım. Kan ve gözyaşı içinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm  İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum" dedi.

Program, İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve Of Devlet Hastanesi ziyareti. Daha sonra, Of İlçe Ceza Evi'nde bulunan hükümlüler ziyaret edildi.

Resmi bayramlaşma programının son bölümünde, ilçede bulunan şehit ailelerinin evleri ziyaret edilerek, bayramları kutlandı.