Of Belediyesi Azeri Misafirlerini Ağırladı

Of Belediyesi Azeri Misafirlerini Ağırladı

Azerbaycan Kültür Bakanlığının talebi üzerine gerçekleştirilen 15-22 Ağustos tarihleri arasında Of Belediyesi tarafından 2014 Yılı Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde, Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğunun sunduğu programlar büyük beğeni topladı.

Of Belediyesi tarafından ağırlanan 25 kişilik Azeri misafirler İlçemizde kaldıkları süre içerisinde Azerbaycan halk oyunlarından oluşan iki gösteri sundular.   

Of sahihinde yapılan gösterilere Ofluların ilgisi yoğundu. Of’ta kaldıkları sure içinde İlçede ve çevre ilçelerdeki tarihi ve turistik yererli gezen grup “Buralar çok güzel ve bizim ikinci vatanımız. Bizlere gösterilen misafirperverlik bizlere kendi evimizde olduğumuzu hissettirdi. Belediye Başkanı ve personelinin bizlere gösterdiği yakın ilgi bizleri fazlası ile memnun etti.  Kendilerine çok teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu “Azeri misafirlerimizi kendi evlerinde imiş gibi rahat ettirmeye çalıştık. Bizler iki devlet, tek milletin bireyleri olduğumuz için birbirimizden farkımız yok. O yüzden Azeri misafirlerimiz yabancılık çekmedi, bizlerde çektirmemek için azami gayreti gösterdik. Önümüzdeki yıllarda kendilerini yine ağırlamaktan memnuniyet duyarız” diye sözlerine ekledi. Program sonunda Başkan Sarıalioğlu; öğrencilere teşekkür belgesi verdi.  Azeri Grup da Azerbaycan’dan boş gelmediklerini ifade ederek bütün Türkiye adına Belediye Başkanına bir Azerbaycan bayrağı ile el işi ve tablolar hediye ettiler. 

Of’taki ziyaretlerini tamamlayan Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu ekibi 22 Ağustos günü düzenlenen ve Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun da katıldığı törenle memleketlerine uğurlandılar.