Of Halkına Önemle Duyurulur

Of Halkına Önemle Duyurulur

19 Eylül 2014 Cuma günü ilçemizde akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık olarak 2,5 saat süren şiddetli yağış neticesinde metre kareye 142 kg yağış düşmüştür. 

İlçemizdeki çok sayıda binanın alt katlarını su basmıştır. Ayrıca yıkılan elektrik direkleri nedeniyle ilçede bir süredir elektrik kesintileri meydana gelmiştir. İlçenin su ihtiyacını karşılayan su kuyuları ve pompaj istasyonu sular altında kalmış ve elektrik panosu ve motorlar devre dışı kalmıştır. Yağmur başladığı ilk andan itibaren Of Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TİSKİ, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ekipleri ortak çalışma ile yaraları sarmaya başlamışlardır. Çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. 

İçme suyu kuyularına enerji sağlayan enerji nakil hattın da yıkılan direk TİSKİ ekipleri tarafından dikilerek hatta enerji verilir hala getirilmiştir. Terfi istasyonunda selden etkilenen pompalar yenileriyle değiştirilme çalışmaları devam etmektedir. Muhtemelen bu akşam saatleri itibaren şehre su verilecektir. Bunun yanında binaların alt katlarında biriken suların tahliye çalışmaları (vidanjör + pompalar ile) devam etmektedir. Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerini iletiyoruz. 

Salim Salih Sarıalioğlu 

Of Belediye Başkanı