Of Belediyesi aşırı yağışlara anında müdahale etti

Of Belediyesi aşırı yağışlara anında müdahale etti

Geçtiğimiz gün ilçemiz genelinde olumsuzluğa yol açan aşırı yağışlar sonrası Of Belediyesinde kriz masası kuruldu.

Geçtiğimiz gün ilçemiz genelinde olumsuzluğa yol açan aşırı yağışlar sonrası Of Belediyesinde kriz masası kuruldu. 

BAŞKAN SARIALİOĞLU ÇALIŞMALARI YERİNDE TAKİP ETTİ 

Of Belediyesi tarafından kurulan kriz masasında tüm birimler harekete geçti. Vatandaşlardan gelen ihbarlar dikkate alınarak plan dahilinde her yere ulaşılmaya çalışıldı. Of Belediye Başkan Salim Salih Sarıalioğlu, yağışların başlaması ile birlikte Of-Çaykara yolu, Of-Rize yolu, Kıyıboyu Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi gibi birçok semtte Belediye ekiplerinin yaptığı çalışmayı yerinde inceledi. Başkan Sarıalioğlu yağmurun dinmesinden sonra itfaiye müdürlüğüne geçerek gece geç saatlere kadar Başkan yardımcıları ile birlikte çalışmaları takip etti. 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ilçemizde son yıllarda görülmemiş büyük bir afet olayı yaşandığı ifade ederek, "19 Eylül 2014 Cuma günü İlçemizde son 50 yılın en şiddetli yağmuru (142Kg/m2) yağmış ve ilçemizin birçok yerleşim bölgesinde maddi hasarlar meydana gelmiştir. Öncelikle can kaybı olmaması sonra da daha ağır sonuçlarla bizi imtihan etmeyen Yüce Rabbime hamt ediyorum. Bütün hemşehrilerimden bu süre içerisinde vermiş olduğumuz rahatsızlıklardan dolayı özür dilemeyi bir borç biliyor onların kadirşinas anlayışları ve bizlere göstermiş oldukları sabır ve anlayışlarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süre içerisinde yaraların bir an önce sarılması adına desteklerini esirgemeyen başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na diğer ilçe Belediye Başkanlarına, TİSKİ Genel Müdürümüz Sayın Recep Köksal ve Yardımcısı Sayın Nurettin Tandoğan’a, Genel Sekreterimiz Sayın Davut Çakır ve Yardımcısı Sayın İbrahim Kul’a, Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç ve Yardımcısı Sayın Kemal Çoban’a DSi ve Karayolları Bölge Müdürlerimize, TİSKİ’nin  ve belediyelerimizin tüm çalışanlarına, AFAD ve SÜRAK çalışanlarımıza, İl Başkanımız Sayın Dr. Adnan Günnar ve İl yöneticilerimize, İlçe Başkanımız Sayın Hakan Terzioğlu’na ve ilçemizdeki gelişmeleri çok yakından takip eden Valimiz Sayın Abdil Celil Öz’e herşeye rağmen an ve an yanımızdan hiç ayrılmadan bizlere destek olan Sürmene Kaymakamımız Sayın Şevket Atlı’ ya tüm Of halkı adına şükranlarımı arz ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin. En kısa zamanda hep birlikte el ele vererek yaralarımızın sarılması temennilerimle hepinizi Allah'a emanet ediyorum." ifadesinde bulundu.  

ANINDA MÜDAHALE 

Vatandaşlarımız yağmurun başlaması ile itfaiyeyi, kanal arızayı ve 112’yi aramaya başladılar. Akşam saatlerinde bütün birimlerimizde görev yapar personelimizi itfaiyenin emrine verdik. İtfaiyenin başında da bizzat ben durdum. Vatandaşlarımızın telefon ve ihbarları ile can kaybı yaşanacağı düşünülen yerlere anında müdahale ettik. Ekiplerin başında bizzat ben durdum. Çalışmalarımız sabah erken saatlere kadar devam etti. Bizi en çok sevindiren şey can kaybının yaşanmaması oldu. Birçok vatandaşımızı Belediyemiz ve itfaiye ekiplerimizin müdahalesi ile kurtardık” diye konuştu.