Başkan Sarıalioğlu’nun Yaşanan Sel Felaketi İle İlgili Basın Açıklaması

Başkan Sarıalioğlu’nun Yaşanan Sel Felaketi İle İlgili Basın Açıklaması

Of Belediye Başkanı Salih Salim Sarıalioğlu Of’ta aşırı yağan yağmurların yol açtığı olumsuzluklar için basın açıklaması yaptı.

Of Belediye Başkanı Salih Salim Sarıalioğlu Of’ta aşırı yağan yağmurların yol açtığı olumsuzluklar için basın açıklaması yaptı.

İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın da bulunduğu başkanlık makamında basın mensupları hazır bulundu. 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı açıklamada; "Öncelikle nazik ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum. 19 Eylül 2014 tarihinde ilçemizde yağan yoğun yağışlar neticesinde, ilçemizde çok büyük hasarlar meydana gelmiştir. Gerek belediye ekiplerimiz, gerekse büyükşehir ekiplerimizle anında müdahale edilerek zararın ve hasarın daha fazla olmaması adına bütün girişimler yapılmış ve bunun neticesinde de 3 günlük kısa bir sürede ilçemizdeki bu yağmurların getirmiş olduğu sellerle birlikte gelen çamurlar temizletilmiş, ilçemizde yer alan bir çok kurum ve kuruluşlar örneğin; cezaevi, hastane, TOKİ Konutları, Kız Kur-an Kursumuz ve 'okullar caddemiz' diye bildiğimiz Cumhuriyet Caddesi 2. kısımdaki bütün okullarımızın alt kısımları ve toplum sağlık merkezinin bahçesi ile birlikte bütün temizliği yapılmıştır. Heyelanlar sonucunda ulaşıma kapanan Cumhuriyet Mahallesi, Yeni Mahalle Mahallesi, Eskipazar Mahallesi, Kıyıboyu Mahallesi ve Kıyıcık Mahallesi yolları ulaşıma açılmıştır. 

Ancak burada Oflu hemşerilerimizin şunu özellikle bilmesini istiyorum, bir takım muhalif basın olur olmaz bilgilerle yanlış algı sağlamaya çalışıyorlar, hiç bir alakası yoktur. Of’un alt yapısı Allah’a hamdolsun gerek bizden önceki belediye başkanlarının, gerekse bizim zamanımızda yapılan çalışmalarla ve sürekli denetimlerle geliştirilmeye  sağlanıyor. Fakat son 120 yılın en büyük yağmuru yağdığı ilçemize metrekareye (biz 142 biliyorduk) yazılı olarak belgeyi dün elimize aldık bunu size de verebiliriz, tam 164 kg yağmur yağdı. Bu bir dünya rekoru dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yağmur yağmadı ve yağmur tam 4 saat sürdü. Dolayısıyla burada dere yataklarında heyelanlar oluştu. Bu heyelanlar sele mazur kalmamıza neden oldu. Oflu hemşerilerimizin bunu bilmesini istiyorum. Sağ olsun Oflu hemşerilerimiz bize çok büyük bir sabır gösterdiler,  bu 2 gün içerisinde bazı yerleşim birimlerimiz gerek susuz, gerekse elektriksiz kaldı ama bunlar tamamen heyelanlar neticesinde meydana gelen sorunlardı. Büyükşehir belediyemiz ve TİSKİ çalışanlarımızın desteğiyle bu sorunları en kısa sürede atlatmış olduk. Devletimiz çok güçlü bir devlettir, bu tip afetlerin yaşanması asla istenmez ancak yaraların en kısa zamanda sarılması adına biz 22.09.2014 Pazartesi günü Ankara’ya gittik. Orada vekilimizle beraber bir çok kurumla görüşmeler yaptık, inşallah en kısa zamanda yaraların sarılması için gerekli yardımlar ilçemiz belediyesine yapılacaktır. Bunların sözünü almış durumdayız. Ben bu vesile ile tekrar Of halkından özür diliyorum. Bu tip hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyorum. Allah daha beterinden korusun ve korudu da, hiçbir can kaybı olmadığı için Rabbim'e şükrediyorum. Can kaybı olmaması bizim için çok büyük bir temennidir, çok büyük bir sonuçtur, dolayısıyla bu afetler tekrar yaşanacaktır, ancak bunların meydana getireceği hasarların en asgari olması için, en asgari düzeye indirilmesi için, gerekli bütün tedbirler Of Belediyesi tarafından alınacaktır. Bundan Of halkımız kesinlikle emin olsun. Biz bütün tespitlerimizi yapmış durumdayız bu tespitler doğrultusunda Açık Kanal, İstinat Duvarı, Yolların Genişletilmesi ne gerekiyorsa hepsi yapılacaktır. İnsan sağlığından, insan hayatından daha önemli hiçbir şey olamaz. Bu bize bir ders olarak ben bunu kendime addediyorum, inşallah en kısa zamanda bu saymış olduğum önlemleri alarak bir daha bu hadiselerin yaşanması durumunda en az hasarla atlatılması adına neler gerekiyorsa onları yapacağımızın sözünü sizler vasıtasıyla Of halkına vermek istiyorum. 

Bu vesileyle bu süreç içerisinde desteğini bizden esirgemeyen gerek Büyükşehir başkanımıza, gerek Ortahisar belediye başkanımıza, gerek TİSKİ’nin genel  müdürleri, genel müdür yardımcılarına, gerekse genel sekreterlerimize ,DSİ bölge müdürlüğümüze, AKUT Arama Kurtarma, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı: AFAD ve bu saydığım kurumların tüm çalışanlarından Allah razı olsun. Biz 3 gün, 3 gece 24 saat onlara eşlik ettik başlarından ayrılmadık.Onları motive ettik, onlar da bizim bu motivasyonumuzu görerek daha azimli daha gayretli çalıştılar ve kısa süre içersinde Of’un tamamı temizlenmiş oldu. Dolayısıyla akabinde Ankara’ya giderek gerekli yardımları alma adına girişimlerimizi yaptık, o süreç içerisinde Sayın Oktay Saral Vekilimiz Allah razı olsun kendisinden, oda bizlere eşlik ederek bizlerle birlikte bu yardımları en kısa zamanda Of’a getirmenin gayreti içerisinde bizlere yardımcı oldular. Ben tüm Of halkı adına kendilerine şükranlarımı arz ediyorum, teşekkür ediyorum onları Allah’a emanet ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum teşekkür ediyorum." Diyerek sözlerini bitirdi. 

Yaşanan sel felaketi hakkında bölge halkına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, "Bu tür afetlerin ne zaman geleceği belli olmaz. Dere ıslahlarının durumu çok önemli. Hem şehirlerin içinden geçen dere ıslahları, hem de taşkın koruma ile alakalı gereken tedbirlerin alınması lazım. Sizlerin ve diğer devlet kurumlarını katkıları ile buradaki kaybın büyümesinin önüne geçilmiş oldu. Yerinde ve zamanında müdahale yöneticilerin birinci derecede görevleri arasında. Sizleri bu hassasiyetlerinizden dolayı kutluyorum. Zarar ve ziyanların tespiti için Sayın Başkanımız Salim Salih Sarıalioğlu ile beraber Ankara’da yaptığımız bir dizi ziyaretler sonrasında, bakanlık nezdinde bizlerin üzerine ne düşüyorsa hep beraber yapmaya hazırız. Of halkına geçmiş olsun. İnşallah böyle bir felaket bir daha yaşanmaz." Değerlendirmesinde bulundu. 

Konuşmaların ardından Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Belediye Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın eşliğinde, sel felaketi sonrası dükkan ve evlerinde hasar meydana gelen vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulunup taleplerini aldılar.