Of Belediyesi Teknik Ekipleri Dört Koldan Sel'in Yaralarını Sarıyor

19 Eylül Cuma günü meydana gelen sel afetinde, Of Belediyesi ekipleri tarafından ilçe genelinde sürdürülen teknik çalışmalar ile dört koldan selin ilçemizde bıraktığı yaralar sarılırken gerekli önlemlerde alınıyor. Çalışmalarının yanısıra dere ıslahı ve hasar tespit çalışmalarının devam etmekte olduğu ifade edildi.

OF BELEDİYESİ TEKNİK EKİPLERİ DÖRT KOLDAN SEL'İN YARALARINI SARIYOR

Of Belediyesi ekipleri tarafından 'Of' genelinde birçok ekiple sel sonrası dere yataklarında oluşan bozulmaları ve bozulan yolları tamir ediyor, toprak kaymalarını düzeltiyor, ayrıca yine toprak kayması olan yollar ve bu yolların yeniden düzenlenmesi çalışmalarını yürütüyor 'Of' genelinde oluşan su göletlerinin zararsız hale getirilmesi içinde gerekli doldurmalar yapılıyor. Bu çalışmalar ile birlikte Of Belediyesi teknik ekipleri selden zarar gören ve zarar görme ihtimali olan meskenleri tespit edip gerekli önlem alınması adına gerekli işlemleri başlatıyor.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu çalışmaları bizzat takip ediyor.

Cumhuriyet Mahallesindeki çalışmaları yerinde inceleyen ve bizzat takip eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; "Aşırı yağışlarda maddi zarar gören halkımızın mağduriyetini giderebilmek amacıyla, riskli alanlarda bulunan dereler ıslah edilerek ekili ve dikili alanlara zarar vermemesi, can ve mal kaybı yaşanmaması için taşkın tehlikesi bulunan, çirkin görüntüler oluşturan, çevreye zarar veren alanlar temiz, düzenli ve güvenli hale dönüştürülüp, bundan sonraki yaşanabilecek su taşkınlarında karşı gerekli önlemler alınmaktadır. Afetten etkilenen tüm hemşerilerimize tekrar geçmiş olsun diyor ve çalışmalarımızın aralıksız devam edeceğini belirtmek istiyorum" dedi.