Of'ta Karatecilerin Kuşak Heyecanı

Of'ta Karatecilerin Kuşak Heyecanı

Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, sporun insanların ahlaken yetişmesinde öncü uğraşlardan birisi olduğunu söyledi.

Of Belediyespor Gençlik ve Spor Kulübü karatecilerinin kuşak sınavı yapıldı. 

Halk eğitimi merkezi salonunda yapılan kuşak sınavlarında,  Belediyespor Karate Antrenörü Salih Doğan 2004 yılında kurulan takım sporcularının ülke ve dünya genelinde gösterdikleri başarılar ve karate sporu hakkında davetlilere sinevizyon eşliğinde bilgi sundu. 

Kuşak sınavı öncesi düzenlenen törende konuşan Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, sporun insanların ahlaken yetişmesinde öncü uğraşlardan birisi olduğunu, bu nedenle sporcu gençlere maddi ve manevi destek olduklarını, gençlik merkezi ve yüzme havuzu projelerini de hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. 

Başkan Vekili Alireisoğlu, ailelere de seslenerek; “Spor çocuklarımızı zihinsel ve bedensel olarak geliştirir. Bizlere düşen çocuklarımızın bu dünya için gösterecekleri gelişmişliğinin yanında, ebedi hayatlarının da güzel olması için onları manevi bakımdan da yetiştirip , geliştirmeliyiz.” dedi. 

SON YILLARDA YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARMALIYIZ 

Of Belediyesi Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, ülkede son yıllarda yaşanan olumsuz davranışlarının müsebbibinin çocukları dün yetiştiren aileler olduğunu da belirterek; “Kobani’yi sebep kılıp ülkenin sokaklarını yakıp-yıkan gençleri de aileleri yetiştirdi. Bu gençlerin manevi duyguları gelişmiş olsaydı sokaklarımızı yakıp-yıkmazlar, birilerinin maşası olmazlardı” şeklinde konuştu. 

Genç ve minik sporcuların, kuşak yükseltmek için yaptıkları birbirinden özel gösteriler davetliler tarafından heyecanla takip edildi.