Of'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Gerçekleştirildi

Of'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Gerçekleştirildi

Bu yıl 91.'sunu kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Of Sahil Tesislerinde resepsiyon düzenlendi.

Kaymakam Eren Arslan’ın ev sahipliğindeki resepsiyona; Garnizon Komutanı Neşet Daler, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Trabzon Muharip Gaziler Derneği Başkanı Seyyah Sağıroğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca ve Yönetim kurulu Üyeleri, Of TSO Başkanı Erdal Saral, Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral, Oda ve Meslek temsilcileri, sanayici ve işadamları, STK temsilcileri, diğer protokol üyeleri, protokolün kıymetli eşleri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna yoğun ilgi gösteren katılımcılar Kaymakam Eren Arslan ve Eşi Sermin Arslan tarafından tek tek kapıda karşılayarak, tokalaştı. 

Yoğun katılım ile gerçekleşen programı Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu sunarken, programa Kur’a-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Ardından Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı selamlama konuşmasında; 

“Bu kadar güzel bir topluluğa ben nasıl hitap edeceğimi açıkçası heyecanımdan bilemiyorum. Öncelikle Sayın Kaymakamımıza ve saygı değer eşlerine böylesine anlamlı bir günde bu güzel topluluğu sizlerle bizleri bir araya getirdikleri için bütün Oflu hemşerilerim adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bütün katılımcılara, misafirlere hoş geldiniz diyor saygı, sevgi ve muhabbetlerimle hepinizi selamlıyorum.  

Öncelikle bu güzel vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum, hepsinden Allah razı olsun diyorum. Cumhuriyetimizin 91. Yılını idrak ettiğimiz bu günü onların bizlere emaneti olarak biliyor, bu emaneti 7000 yıllık bir medeniyetin evlatları olarak gelecek 7000 yılara taşımanın sorumluluğunu omuzlarımızda ve damarlarımızdaki asil kanda en küçük hücresine kadar hissettiğimizi ve bu hissiyatı sizlerle en derinden paylaştığımızı biliyorum.  

Düşmanlarımıza buradan bir kez daha açıkça ifade etmek istiyorum ki; “Bu aziz millet asla ve asla hiçbir zorluk karşısında yılmayacak, koymuş olduğu hedeflere durmadan, emin adımlarla yürüyecektir.” İnancım odur ki ve rabbimden onu temenni ediyorum ki; “Onlarda ısla olsunlar, düşsünler artık yakamızdan. İki gün önce 3 evladımızı kaybettik, onları da saygıyla minnetle anıyorum.” Bu milleti, bu güzel beraberliği ve aziz vatanımızı bölemeyecekler.  

Aynı zamanda bugün üzücü bir olay daha yaşadık. Karamanda saat 12:50 civarlarında maden ocağında bir göçük yaşandı, inşallah rabbim göçük altında onları da tez zamanda kurtarır. Bütün ekipler arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Ben tekrar hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyor. Kaymakam beye tekrar teşekkür ediyorum.” Dedi. 

Daha sonra Of Kaymakamı Eren Arslan kısa bir konuşma yaptı. 

'Tarih şuurunu ve milli şuuru bizlere tattıran sevgili İmamettin hocama güzel sunumu için teşekkür ediyorum.' diyerek sözlerine başlayan Kaymakam Eren Arslan, “Biz bugün bu huzurlu ortamda, dünyanın ekonomik anlamda 16.büyük ekonomisi olan ülkemizde, dünyadaki karışıklıkların ve çatışmaların yaşandığı bir bölgede, lider ülke olan ülkemizde huzur içerisinde mutlu bir hayat sürüyor isek, bu gerek bugün aramızda bulunan gazilerimiz ve gerekse ebediyete intikal eden şehitlerimizin sayesindedir. Onları rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. 

Of Halk Eğitimi Merkezi Müzik Öğretmenleri tarafından seslendirilen Kahramanlık Türkülerinin ardından Kaymakam Arslan ve Başkan Sarıalioğlu’nun protokol üyeleri ile birlikte Cumhuriyet’in 91.yılı pastasını kestiler. 

Program, yemek ikramının ardından Of Halkoyunları ekibinin horonu ve yapılan havai fişek gösterileri ile sona erdi.