Of Belediyesi’nden ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ semineri

Of Belediyesi’nden ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ semineri

Of Belediyesi, personeline iş güvenliği eğitim semineri düzenledi.

Düzenlenen eğitim semineri ile Belediye personelini bilinçlendirilerek istediklerini kaydeden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Amacımız bu seminerlerle iş kazalarının önüne geçebilmek, vatandaşa daha iyi hizmet sunulmasını sağlamaktır. Bu kapsamda personellere işçi sağlığı ve iş güveliğinden iş kazalarını önlemeye, sosyal hak ve özgürlüklerden iş yerinde olabilecek acil durumlara kadar pek çok hayati konuda bilgilendirme yapılacak" dedi.

Of Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen iş güvenliği eğitim sunumu İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Burak Cömert slayt destekli olarak gerçekleştirdi. Verilen eğitimin içeriği hakkında bilgilendirmede bulunan Cömert, "Genel iş sağlığı ve iş güvenliği kuralları, iş kazaları ve meslek hastalıklarının sebepleri ile iş yerindeki riskler üzerinde duracağız. Kaza, yaralanma ve hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, İş ekipmanlarının güvenli kullanılması, Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, Yasal mevzuat ile ilgili bilgiler vereceğiz. İş yerinde güvenli ortam ve sistemleri kurma, Kişisel koruyucu alet kullanımı, Ekranlı ekipmanlarla çalışma ve Uyarı işaretlerinin çalışma hayatındaki önemine değineceğiz. Kimyasal-fiziksel ve biyolojik maddelerle ortaya çıkan riskler, temizlik ve düzen, Yangın ve yangından korunma, Termal konfor şartları, Ergonomi, Elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, ilk yardım, kurtarma konulularında bir sunum yapacağız" ifadelerini kullandı.

Eğitim seminerlerinin gerekliliğine vurgu yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Personellerimize belli sürelerde eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler sayesinde hem vatandaşımıza daha iyi hizmet sunuyoruz hem de personellerimiz bilinçlendiriliyor. Personelimiz de seminerlere ilgi gösteriyor ve eğitmenleri dikkatle dinliyor. Bu da bizleri ziyadesi ile memnun ediyor. Eğitim Seminerleri düzenlemeye ve personelimizle el ele çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

SERTİFİKA ALDILAR

İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Burak Cömert’in verdiği eğitimin sonunda personel iş güvenliği sertifikası alabilmek için sınava tabi tutuldu. Sınav da başarılı olanlar bu konuda yeterlilik sertifikası alırken, başarısız olanlar yeniden eğitime tabi tutulacak.