Ziraat Bankasının 151.Yılı Of'ta Kutlandı

Ziraat Bankasının 151.Yılı Of'ta Kutlandı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 151.yılını kutlayan Ziraat Bankası’nın Of Şubesi’nde gerçekleştirilen kutlama programına katıldı.

BAŞKAN SARIALİOĞLU, 151.YILINI KUTLAYAN ZİRAAT BANKASI'NIN OF ŞUBESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 151.yılını kutlayan Ziraat Bankası’nın Of Şubesi'nde gerçekleştirilen kutlama programına katıldı.

Kutlama programına; Of İlçe Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçesi kurum müdürleri, Ziraat Bankası Şube Müdürleri, banka personeli ve banka müşterileri de katıldı.

Programın açılış konuşmasını Ziraat Bankası Of Şube Müdürü Habib Baltacı yaptı. Konuşmasında Ziraat Bankasının tarihçesi ile ilgili bilgiler veren Baltacı, kutlama programına katılan protokol üyelerine ve davetlilere teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise "Tarihi incelediğimiz zaman Ziraat Bankası Birinci Dünya Savaşı sonrasında Türkiye’nin işgaline karşı ulu Önder Atatürk’ün başlattığı Kurtuluş Savaşının en büyük destekçilerinden birisi Ziraat oldu. Askerin cephanesi Bankanın verdiği destekle alındı. 1914’te başlayan Birinci Dünya Savaşına Osmanlı’nın dahil edilmesinin ardından ekonomide karabulutlar dolaşmaya başlıyordu, bu dönemde köylüye olan desteği artırmak amacıyla 10 Nisan 1914’te Ziraat Bankası Kanunu çıkarıldı. 1916’da hayata geçen kanunla alacakların hızla tahsili sağlandı. 1916 yılında Tarımsal İşletmelere avans kullandırıldı. İlk Devlet tahvili satışı yapıldı, ilk tohumluk kredi kullandırılmasının da bu yıllara rastlamış olduğunu görmekteyiz. Bu vesile ile Ziraat Bankasının 151.Yılını kutlar tüm çalışanlarına başarılar dilerim" dedi.

Of Kaymakamı Eren Arslan da Ziraat Bankası’nın Kuruluşu'nun 151.yıldönümünü kutladı.

Konuşmaların ardından Başkan Sarıalioğlu ve Protokol üyeleri ve davetliler 151.yıl pastasını birlikte kestiler.