Of'ta öğretmenler unutulmadı

Of'ta öğretmenler unutulmadı

Of Belediyesi, aydınlık geleceğin mimarları öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde unutmadı.

Of Belediyesi Sahil Günbatımı tesislerinde Of Kaymakamlığının organizasyonunda, Of Belediyesinin sponsorluğunda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler günü yemeğine Kaymakam Eren Arslan, Garnizon Komutanı Neşet Daler, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Milli Eğitim İlçe Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İkizdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz, Siyasi Parti başkanları, yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından 24 Kasım öğretmenler günü için düzenlenen şiir yarışmasında 1. Olan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elanur Taşdemir şiirini okudu.

Genç öğretmenlerin adına günün anlam ve önemini belirten duygularını anlatan konuşmasını yapan Cumapazarı İlkokulu öğretmeni Anıl Yuvka; yaşadıkları heyecan ve mesleki duygularını, hedef ve ilkelerin ışığında geleceğin neslinin yetiştirilme hedefinde yer almaktan duydukları gururu paylaştı.

Ali Yeşilyurt ÇPL Tarih öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu meslekteki çınarlar adına yaptığı konuşmasında; 43 yıllık öğretmenlik hayatında yaşadığı bazı tecrübeleri anlatırken hak ettikleri saygıyı artık görmekten başka bir beklentilerinin olmadığını anlattı. Yaşadığı bazı olayları ders gibi anlattığı konuşmasında Eskiden Evlerde Huzur vardı, ama şimdi huzur evleri var dedi. Ölümü hatırlatarak yapılan işlerin en değerlisinin ardından saygı ile anılan hayat olduğunu söyledi. Birkaç fıkra ile meslektaşlarını neşelendirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ise konuşmasında; düzenlenen geceye katkılarından dolayı Kaymakam Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, destek veren herkese katılan tüm misafir ve öğretmenlere teşekkür ettiği konuşmasında böyle bir camianın içinde olmaktan dolayı duyduğu onur ve gurura vurgu yaptı.

İsmail Yıldırım İlkokulu müdürü Rıza Ercihan tarafından yemin programı gerçekleştirildi.

YEMİN TÖENİNDE ASALETLERİNİ ALAN ÖĞRETMENLER

Fidan Soyuşen, Şenay Özbek, Sümeyye Gökçek Akbaş, Zehra Oltulu, Mine Çıragül, Tuğba Kaynak, Cemil Tunç, Kezban Erdoğ, Rıfat Kından, Bahar Arslan, Elvan Gülbahar, Ebru Mesude Uslu, İlknur Kelei, Dursun Öz, Raşit Geçal, Mine Çurgatay, Derya Öngüç, Cem İbrahim Bağrıaçık

Meslek Yeminleri;

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk inkılap ve ilkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını milletin hizmetinde olarak tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup bunları geliştirmek için çalışacağıma, insan haklarına ve Anayasanın temel ilkelerine dayanan milli, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek bunların davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim"

İmamettin Hanlıoğlu’na plaket ve takdir belgesini, şiir dalında birinci olan İmamhatip Ortaokulu öğrencisi Elanur Taşdemir’e hediyelerini Kaymakam Eren Arslan verdi.

Kaymakam Eren Arslan konuşmasında Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve emeği geçen herkese teşekkür etti öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında öğretmen öğrenci ilişkilerini bir olayla anlatarak çocukların gelişiminde hayatlarını şekillendirmede öğretmenin önemine ve yönlendirmelerine dikkat çekti.

Ahmet Çakır’ın plaket ve takdir belgesiyle, kompozisyon dalında birinci olan Solaklı Anadolu Lisesi Öğrencisi Öznur Kurt’un hediyelerini Garnizon komutanı Neşet Daler verdi.

Abdülkadir Özcan’ın plaket ve takdiri ile resim dalında birinci olan Şehit öğretmen Ali Bulut İlkokulu Öğrencisi Elif Ustaosmanoğlu’nun ödüllerini Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu verdi. 

Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı konuşmasında; aileden ve çocuklukta sokaktan başlayan eğitimlerinde okul hayatlarında geleceğe yön veren öğretmenlerin rolüne ve önemine vurgu yaparak sevgi, saygı, hoşgörü, barış ve dayanışma duygularıyla onurlu ve başarılı hayatların en büyük mimarlarının öğretmenler olduğunu belirtti.

Hz. Muhammet (SAV), Hz. Ali, Mevlana, Yunus Emre gibi sizlerde hayatımızda iyiki varsınız, geceniz kutlu olsun sağ olun var olun dedi.

İkizdere İlçe Milli eğitim müdürlüğüne atanan eski şube müdürü Adem Gündüz’e emek ve hizmetlerinden dolayı Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ayrı ayrı hediyelerini verdi.

Program Halk Eğitim Müdürlüğünün Katkılarıyla hazırlanan müzik eşliğinde yemek ikramı ve ardından halk oyunları ile sona erdi.