Of'ta Engelliler Günü Unutulmadı

Of'ta Engelliler Günü Unutulmadı

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, ilçede bulunan Rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ederek öğrencilerin konuğu oldular.

İlçe Müftüsü Recep Onat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu'nun eşlik ettiği ziyarette duygularını dile getiren Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu: "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. İlçemiz Çamlıtepe Mahallesi’nde 5 dönüm arazi üzerine ‘Zihinsel ve Bedensel Engelli Merkezi’ açarak bu kardeşlerimizin gelişimine ve eğitimine katkı sağlayacağız. Böylelikle bu arkadaşlarımızın hayata daha sıkı sarılması sağlanarak yaşama tutunmaları sağlanacaktır." dedi.

Yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı  Dayıoğlu ve Beyaz Umut Rehabilitasyon merkezlerini "Teşekkür Belgesi" ile ödüllendiren Kaymakam Arslan: "Devletimiz, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak son yıllarda engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine büyük destek vermektedir.Bugün ziyaretini gerçekleştirdiğimiz  eğitim kurumlarımız benzerleri   ülkemizin dört bir yanında açılarak engelli çocuklarımıza yönelik çok önemli bir hizmeti görüyorlar.Ben ilçemizde bu görevi layıkıyla yerine getiren merkezlerimizin sahiplerine ve ekibine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Engelli vatandaşlarımızın hakları Anayasamız ile güvence altına alındığını ifade eden Kaymakam Arslan: "Bugün engelliler günü değil aslında, engelliler günü farkındalığını yaratarak toplumsal duyarlılığın oluşmasını katkı sağlayan bir gün olduğunu" ifade etti.