Of'ta Şeb-i Arûs Gecesi

Of'ta Şeb-i Arûs Gecesi

Hz. Mevlana vuslata erişinin 741. Yıldönümünde Of Belediyesi’nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikle anıldı.

Of Belediyesi’nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği, Hz. Mevlana’nın vuslata erişinin 741. yıldönümü dolayısıyla Of Sahil Günbatımı tesislerinde gerçekleştirdiği etkinlik vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salih Salih Sarıalioğlu, Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu, Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Ak Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, Of Müftüsü Recep Onat, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasiler ve vatandaşların hazır bulunduğu gece, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

BEN HERKESTEN FAZLA OFLU’YUM

Of Günbatımı Düğün Salonu’nda düzenlenen organizasyonda Kur’an tilavetinin ardından salonu hınca hınç dolduran Oflulara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, 1985-90 yılları arasında Of’ta doktorluk yaptığını ifade ederken, bu süre zarfında Of’u çok iyi tanıma fırsatı bulduğunu belirtti ve "Burada hiç unutamadığım yıllar geçirdim. Yomralı olmakla beraber her zaman iftiharla ‘ben herkesten fazla Oflu’yum’  diyorum ve her zamanda diyeceğim" şeklinde konuştu.

OF, YOL GÖSTERİCİLERİN YERİDİR

Dünyadan evliyaların gelip geçtiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasında şunları kaydetti: "Dünyadan yol gösterenler, evliya zatlar gelip geçmiştir. Mevlana Celaledin-i Rumi dünya durdukça mesajını devam ettirecek olan bir büyük âlim bir büyük Allah (c.c.) dostudur. İnşallah bu akşam O’nu anmış olacağız ama bu vesile ile Of için söyleyeceklerim var: Of âlimlerin, evliyaların, Allah (c.c.) dostlarının, yol göstericilerin yeridir. Ben şimdi hatırlıyorum. Burada doktor olarak görev yaptığım zamanlarda şunu görmüştüm: Bir Trabzon’un bulundurduğu Kur’an kursundan fazla Kur’an kursunu bulunduran Of’tur. Allah’ın (c.c.) yolunu tarif eden insanları yetiştiren Of’tur. Of’un memleketimizde, milletimizin gönlünde, hatta bütün İslam dünyasında yeri ayrıdır. Burada çalıştığımız süre zarfında bütün Of’un Allah’ın (c.c.) Kur’an’ına nasıl hizmet ettiğini, kendisi yemeyip onlara (Kur’an kursu öğrencilerine)  yedirdiğini, kendisi ısınmayıp onları ısındırdığını hep gördük. Onun için bu mübarek toprakların İslam’a hizmetiyle bizler her zaman sizler sayesinde iftihar ediyoruz. Allah (c.c.)  hepinizden razı olsun. Geceniz mübarek olsun. Bizler her zaman Of’un hizmetindeyiz. İnşallah hep birlikte Allah’a (c.c.) kul, Hz. Muhammed (s.a.v.)’e ümmet olma yolunda milletin hizmetine devam etmek istiyoruz."

TALHA UĞURLUEL MEST ETTİ

Başkan Gümrükçüoğlu’nun konuşmasının ardından araştırmacı Yazar Talha Uğurluel "Selçuklular ve Mevlana" konulu bir konferans düzenledi. Konferansta Selçuklular İmparatorluğu eserleri ve Mevlana derinlemesine anlatıldı. Düzenlenen etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Mevlana’ya sahip çıkmanın köklü ve derin tarihimize sahip çıkmak olduğunu söyledi. "Tarihimize baktığımızda hoşgörü, sevgi ve adalet gibi duyguları ilmek ilmek işleyen isimlerle karşılaşırız" diyen Başkan Sarıalioğlu; "İlim, irfan yolunda yetiştirmiş olduğu alimlerle bölgede tarihinden, bugüne sürekli adından söz ettiren güzel şirin ilçemiz Of’un bu gecede farklı gururunu yaşamaktayız. Bugün ülkemize mal olmuş ünlü bir araştırmacı yazar olan Talha Uğurluel’in ilçemize ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Salonumuzda boş yer kalmaması ne kadar güzel bir etkinlik yaptığımızı bize gösterdi. Kendilerinin verdiği bilgiler bizler için ışık oldu" dedi.

Program Tasavvuf Musikisi Konseri ve İlahi Semazen Grubu’nun Sema gösterimleriyle son buldu.