Of'un Güçleri Eğitim İçin Buluştu

Of'un Güçleri Eğitim İçin Buluştu

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu seçimlerdeki vaatleri arasında olan Of Üniversitesi ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu seçimlerdeki vaatleri arasında olan Of Üniversitesi ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Of Belediyesi Sahil Oğuzhan tesislerinde düzenlenen yemekte siyaset, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun ev sahipliğini yaptığı yemeğe; Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Ahmet Birinci, Of Belediye Başkanı Halil Alireisoğlu, Of Belediyesi Meclis Üyeleri, AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, AK Parti Of İlçe Yönetimi, Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticileri, üst düzey bürokrat ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) başkanları katıldı.

Başkan Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı selamlama konuşmasında 2005 yılında kurulan derneğin çay üreticileri, iş adamları ve bürokratların öz verili ve inançlı çalışması ile Teknoloji Fakültesine kavuştuklarını iş başına geldikten sonra her ortamda dile getirdikleri Üniversite için de aralıksız olarak çalıştıklarını belirtti. Of için Fakülte hayaldi ve gerçekleşti Of Üniversitesinin hayalini hayata geçirmek için de tüm imkan ve çabalarının sonuna kadar kullanılacağını söyledi.

Of Teknoloji Fakültesi Dekanı konuşmasında; fakültenin fiziki durumunu anlatırken bir blok inşaatının su basmanlarının yapıldığını ve devamının yapılmadığını öğretim üyeleri için planlanan lojmanların iki bloğunun kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu diğer blokların da projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Halen fakültede üç bölümde eğitimin devam ettiğini bunların İnşaat Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği olduğunu senato kararı ile Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünün kurulacağını söyledi. Of için kararlaştırılan İslami İlimler Akademisi için de yer arandığını belirten Dekan hedef Üniversite ise taşın altına elimizi sokmak gerekir dedi.

Of Kaymakamı Eren Arslan konuşmasında; insanımızın en büyük özelliği olan unutkanlığı hatırlatarak çok çabuk unutuyoruz yapılan hizmetleri ve güzellikleri çok çabuk unutuyoruz ama bu bizi hizmet etmekten ve güzel işlere destek olmaktan vaz geçirmez. Sayın bakanımız desteği ile Of’umuzun sadece eğitim alanındaki kazandıklarını hatırlarsak Solaklı Anadolu Lisesi, 28 Şubat Ortaokulu bitmek üzere, ihalesi yapılan ve yer teslimi yapılan İmam Hatip Lisesi, Gençlik Merkezi, Kapalı Yüzme Havuzu, sadece eğitim alanındaki desteklerinin arkasında hedef Of’umuzu Marka Şehir yapma ideali var.

Erdoğan Bayraktar yaptığı konuşmasında; burada Of’un özelini konuşmak için toplandık arandığımda seve seve katılacağımı belirttim ve koşarak geldim. Fakültemiz ile güzel bir yoldayız ancak bu daha başlangıç Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarını çevremizde arttırmalıyız ki hedefimiz olan Of Üniversitesine kavuşalım.

Belediye Başkanımız yanımızda tanıdığım kadarı ile Mert, Çalışkan ve sözünün eri tam bir delikanlı, başkanımızla çok güzel hizmetler alacağımıza ve elimizden geldiği kadarı ile destek olacağımız projelerini başaracağına inanıyorum tabiki destek olmamız şart hiç birşey yapmayanlar dua edecek ve bu işleri başaracağız.

Kamuoyunun bu işleri sahiplenmesi ve kafa yorması ve yorulması lazım yorulmadan olmaz. Maddiyat önemli tabi ama inanmışlık ve çaba da başarı için çok önemli dedi.

Elimizde olan Of Teknoloji Fakültesi öğrenci sayısı ve akademik kariyer başarısı ile gündeme gelmeli pek çok şehir üniversitesinin önüne geçmeliyiz. Profesörler, akademik personel ve ulusuna faydalı insanların kariyerinde Of Teknoloji Fakültesi olmalı tercih edilen olmalı öğrenci sayısını arttırmalıyız.

Ben bu işin kölesi olacağıma ve destek vereceğime elimdeki bütün imkanlarla söz veriyorum dedi.