Oflu Danıştay Üyesi Kurumahmut Öğrencilerle Buluştu

Oflu Danıştay Üyesi Kurumahmut Öğrencilerle Buluştu

Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Örnek Kişilerle Kendini Anla ve Geleceğini Planla" projesi kapsamında Danıştay Üyesi Oflu Ali Kurumahmut, lise öğrencilerine seminer verdi.

Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Örnek Kişilerle Kendini Anla ve Geleceğini Planla" projesi kapsamında Danıştay Üyesi Oflu Ali Kurumahmut, lise öğrencilerine seminer verdi. 

Ortaöğretim Okullarının 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik konferansın birincisi Of Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesinde, ikincisi ise Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Okulunda gerçekleştirildi. 

Danıştay Üyesi Ali Kurumahmut'un konuşmacı olarak katıldığı her iki seminere de Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Öğretmenler ve 11 ile 12. sınıf öğrencileri katıldı. 

Konuşmasının büyün bir çoğunluğunu denizcilik söktörü hakkında açıklamalarla dolduran Ali Kurumahmut, "Trabzon ve Rize denizci vilayetler fakat Of'a baktığımızda, Of için denizci bir ilçe olduğunu söyleyemiyoruz. Denizcilik alanında çalışmalar yapmış bir gözle Of ilçesine baktığımda, buranın insanı halen daha dağların arkasını görme gayreti içinde. Halbuki ufkun ötesine bakması lazım." dedi. 

Dünyada karasal kaynakların azladığını söyleyen Kurumahmut, "1950 ler öncesine baktığımızda dünyadaki bütün insanlar dağın ötesine bakıp, denize bakmıyorlardı. Sadece birkaç km lik alanına bakıyorlardı. Fakat 1950 yılından sonra dünyada çok şey değişti. Güçlü devletler denizlerin paylaşımı mücadelesini vererek uluslararası antlaşmalarla denizlerin çok geniş alanlarını paylaştılar. Bugün 350 deniz milinin ötesinin, yani yaklaşık 650 km lik deniz alanlarının ötesinin paylaşımı mücadelesini veriyorlar. Bunu karasal kaynakların azalmasından dolayı yapıyorlar." diyerek ülkemizin bu konuda çok geride kaldığını söyledi. 

Programa katılan öğrencilere bu alana ilgi duymalarını da söyleyen Kurumahmut, programın sonunda öğrencilerin sorduğu soruları cevapladı. 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise konuşmasında; "Bizler Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde bu okullardan yetişmiş kendi alanında kendini ispat etmiş az önceki değerli büyüğümüz gibi büyüklerimizle istişare yaptık onlarla sizleri buluşturarak onların bilgi birikimlerini, hayat tecrübelerini hem sizlere aktarmalarını sağlama adına hem de onlarla tanışma fırsatını bulma adına böyle bir proje geliştirdik. Bu projenin ilk ayağını Ali ağabeyimle paylaştım sağ olsun seve seve, çok ekstren bir durum olmadığı sürece koşa koşa geleceğini söyledi Allah’ta nasip etti geldiler bilgilerini, tecrübelerini bizlerle paylaştılar ben tekrar sizlerin adına kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Sizlere de başarılar diliyorum inşallah inanırsınız, gayretinizden ötün vermeden devam edersiniz ve bu ülkenin geleceği sizlerin omuzlarında daha yükseklere hocamızın söylediği o hedefler olan ekonomik anlamda ilk onlara, ilk beşlere gelme adına sizlerin gayretlerini ve çalışmalarını bizlerde destekleyerek hep birlikte el ele vererek ülkemizi layık olduğu yere taşıyacağız diyorum hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum hepinizi Allaha emanet ediyorum sağ olun var olun" dedi. 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Danıştay Üyesi Ali Kurumahmut'a seminer sonrası verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek günün anısına Plaket takdim etti. Danıştay Üyesi Ali Kurumahmut ise öğrencilere ve özellikle gün boyunca seminere katılım gösteren Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'na teşekkür ederek takdirle karşıladı.