Sulaklı Vadisi Sakinlerinden Doğalgaz Talebi

Sulaklı Vadisi Sakinlerinden Doğalgaz Talebi

Of'un Sulaklı Vadisi üzerinde bulunan Çay ve Asfalt Fabrikalarının bacalarından çıkan dumanlardan şikayetçi olan vadi sakinleri bu olumsuz durumu her fırsatta yetkililere bildirmeye devam ederken, son olarak vadi sakinlerinden bir grup kadın, şikayetlerini Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'na makamına giderek ilettiler.

Of'un Sulaklı Vadisi üzerinde bulunan Çay ve Asfalt Fabrikalarının bacalarından çıkan dumanlardan şikayetçi olan vadi sakinleri bu olumsuz durumu her fırsatta yetkililere bildirmeye devam ederken, son olarak vadi sakinlerinden bir grup kadın, şikayetlerini Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'na makamına giderek ilettiler. Of Belediye Başkanlığı makamında Başkan Sarıalioğlu tarafından 'Söyleseydiniz ben sizin ayağınıza gelirdim' diyerek karşılanan kadınlar, vadi üzerindeki fabrikalardan çıkan dumanların kendilerine zarar verdiğini ve bir an önce bu sorunun giderilmesi gerektiğini başkana iletince, Başkan da kendilerine bu konuda biraz daha sabırlı olmalarını söyledi.

'Fabrikalara doğalgazı götürün bizde şu fabrikadan çıkan zehirli dumanlardan kurtulalım', diyerek şikayetlerini Sarıalioğlu'na ileten Sulaklı Vadisi sakinleri, bir an önce fabrikalara doğalgazın temin edilmesini istediler.

Evlerinin balkonlarını kullanamadıklarını, çamaşır asamadıklarını, tarlalarında bulunan meyve ve sebzelerin fabrikalardan çıkan zehirli dumanlardan dolayı kullanılmaz hale geldiğini belirten vadi sakinleri, "Büyükşehirde yaşasaydık bu kadar sıkıntı çekmezdik" diyerek yaşadıkları olumsuz durumu Başkan'a ilettiler.

VADİYİ "EĞİTİM, KÜLTÜR VE TURİZM VADİSİ" YAPACAĞIZ

Şikayetlerini dinleyen Başkan Sarıalioğlu, "Bizim hedefimiz bu vadiyi "Eğitim, Kültür ve Turizm Vadisi" yapmaktır. Bu kapsamda imar planlarımızı da buna göre şekillendiriyoruz." diyerek bu çalışma ile vadinin, Of'un yüz akı olacağını söyledi.

2015 YILINDA HİZMETE GİRECEK!

Doğalgaz konusuna da cevap veren Sarıalioğlu, "Doğalgaz çalışması programa alındı. Önümüzdeki yıl vadi üzerindeki Üniversite ve Fabrikalar kısmına doğalgaz hizmeti getirilecektir." diyerek Doğalgaz Dağıtım Şirketinden bir yetkiliyi arayarak telefonun hoparlöründen yetkilinin konu hakkındaki açıklamalarını şikayete gelen vadi sakinlerine dinletti.