Başkan Sarıalioğlu, Gazetecileri Unutmadı

Başkan Sarıalioğlu, Gazetecileri Unutmadı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Of’ta ve Trabzon’da görev yapan gazetecilere bir yemek vererek günlerini kutladı. Başkan katılımın yüksek olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu da ifade etti.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi. Oğuzhan Restaurantta düzenlenen yemeğe Trabzon ve Of'ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının katıldığı yemekte tüm gazetecilerle tek tek ilgilenen ve günlerini kutlayan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, aynı zamanda 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından ilçede yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler de aktardı.

Göç veren bir ilçe olmamıza rağmen Trabzon'un en zengin ilçesiyiz ifadelerini kullanan Of Belediye Başkanı Salih Salih Sarıalioğlu, ilçenin sorunlarını basın mensuplarıyla paylaştı.

İlk olarak Çaykara'da meydana gelen Çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına Allah'tan sabır dilerken, kar altında kalan ve kurtarılmayı bekleyen işçilere iyi temennilerini ileten Başkan Sarıalioğlu, ilçedeki kar mücadele çalışmalarıyla alakalı bilgi verdi.

Sarıalioğlu; "Of'a 180 santimetreye yakın kar yağdı. 68 Mahallemiz var. 100 de 95 inde ana yolları hatta bazılarında ara yollarında açıldı. Bir süre Of'ta eğitime ara verilmişti yarın Eğitim Öğretim başlayacak. Sadece 'Ağaçseven, Başköy, Korkut, Keler ve Sarıkaya mahallesinde ki vatandaşlarımız mağdur edilmiştir. Çalışmalarımızı bu bölgelerde yoğunlaştırdık. Kendilerinde geç kaldığımız için özür diliyorum" dedi.

Başkan Sarıalioğlu, basının sorularını yanıtlarken şunları söyledi;

OF'UN SORUNLARINI AÇIKLADI

Trafik sorunu sadece ilçemizin değil Türkiye'nin sorunu olarak görünüyor. Şuan da ilçenin kayıtlı 42 bin nüfusu 46 bin konutumuz var. Göç veren bir ilçe olduğumuza rağmen Trabzon'un en zengin ilçelerinden biriyiz. 11 bin tane Of trafiğine kayıtlı otomobil var. Bu sayı Türkiye ortalamasının 3 katı. Ama buna rağmen bu döngüyü sağlayacak alt yapımız var. Kapalı otoparklarımız, açık otoparklarımız var ama nedense insanlarımız buraları kullanmayı bir türlü alışkanlık haline getiremedi.

Bunun dışında göçü engelleyecek istihdam sağlamamız gerekiyor. Projelerimiz var bilhassa kadınlarımızın iş hayatına katılmasına yönelik. İnşallah önümüzde ki dönemde sivil toplum kuruluşları ile Of Ticaret odası ile birlikte yürüttüğümüz projeler olacak. Biz Of'un en önemli ihtiyacı olarak istihdamı sağlayıp göçü engellemek olarak görüyoruz. DOKAP'ın sadece Of ile alakalı değil bölge ile alakalı geliştirmiş olduğu projeler kapsamında alt yapı çalışmalarımız devam ediyor Turizm anlamında. Bunun yanında öncelikli Of Teknoloji Fakültesi'nin sayısını artırarak 500 öğrenci sayısını artırmak istiyoruz. Karar çıktı iki bölüm daha açılacak. Eğer biz bu fakültelerin sayısını artırabilirsek öğrencilere yönelik iş kolların oluşmasıyla beraber istihdamında artacağını düşünüyorum. Okullarımızın tamamına yakını eğitim bakımından tamamlanmış durumda. Spor tesisleri olarak spor bakanlığımız gençlik merkezi en modern bir proje gerçekleştirilecek, orada gençlerin yeteneklerini geliştirebileceği kurslar açılacak. Yapımı ihale edilmiş 500 kişilik yarı olimpik yüzme havuzu olacak. Gerek ekonomik, gerek spor, gerek eğitim anlamında 5 yıl içerisinde sorunlar giderilecek.

İNSANIMIZ TEMBELLEŞTİ

İnanıyorum hem kültürel hem sosyal açıdan Trabzon'un en gelişmiş, hatta ülkemizin en gelişmiş ilçelerinden biri olacak diye düşünüyorum.

Ayrıca sadece çay üretimimiz var fakat bizim değişik bir projemiz var. Mesela Trabzon hurmasının kilosu 15 lira. Biz tembelliğe alıştırıldık, bu çay bizi tembelleştirdi. Burada Gürcü vatandaşlara 80-100 lira yevmiye veriyoruz kendimiz çalışmıyoruz. Bizimkiler kafasını çaya gömmüş birileri bunu yıkması lazım. Çeşitli ürünler yetişiyor burada. Reçeller ve değişik ürünler yaparak ekonomiye katkıda bulunacağımızı düşünüyorum.

OF YAKINDA HASTANE GELİYOR!

Hastane milli emlak ve spor bakanlığı arasında takas aşamasına geldi. Maalesef 8 ay boyunca bürokratik engelleri aşmak için uğraştık. Önümüzdeki günlerde projesi yapılacak, sayın sağlık bakanımızla bizzat görüştük ve izah ettik. Bu sadece Of değil Çaykara, Sürmene gibi çeşitli ilçelere hizmet edebilecek konumda. O yüzden hastanenin kapasitesini 200 kişiye çıkartırmaya uğraşıyoruz. Kendisi konuyu inceleteceğini söyledi.

Basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak konuşmasını bitiren Sarıalioğlu, "Son olarak Gazeteci arkadaşlarımızın davetimize göstermiş oldukları ilgi bizleri memnun etti. Tüm gazeteci arkadaşlarımızın ayrı ayrı Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Bu vesile ile ilçemizde yaptığımız yatırımları ve çalışmaları tekrar anlatma fırsatı bulduk. Kendileri de bizleri zaten yakından tanıyorlar, çalışmalarımızı da takip ediyorlar. Gazetecilerin, olaylarla toplum arasında yaptığı bu aracılık hizmeti sayesinde, toplumsal kalkınmanın, düşünce hayatının gelişmesinin sağlanmasında önemli yeri vardır. Fedakârca görevlerini yerine getirmek için çabalayan basın mensuplarının, ‘bilgi çağı’ olarak adlandırılan günümüzde en önemli mesleklerden birisini icra ettiği, tüm bu söylediklerimizden hareketle bir kez daha anlaşılmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum" dedi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Akcebe’nin de hazır bulunduğu yemeğe aynı zamanda Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürü Muharrem Mermertaş, Of Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Lütfü Saral de katıldı.

Düzenlenen yemekten dolayı Of Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Akcebe’ye memnuniyetlerini dile getiren gazeteciler bu günlerinde yanlarında olan başta Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu olmak üzere tüm ekibine teşekkür etti.