Başkan Sarıalioğlu, 'Aksaklıklardan dolayı özür diledi!'

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlk olarak Çaykara'da meydana gelen Çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına Allah'tan sabır dilerken, kar altında kalan ve kurtarılmayı bekleyen işçilere iyi temennilerini ileten Sarıalioğlu, ilçedeki kar mücadele çalışmalarıyla alakalı bilgi verdi.

Başkan Sarıalioğlu, basının sorularını yanıtlarken şunları söyledi;

"Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi, son 51 yılın en yoğun bir şekilde yağan kar yağışında bütün ekip ve ekipmanlarını seferber etti. Bu kısa süre içerisinde Of’un 68 mahalle ve 3 mezerenin en ücra kısımları ulaşıma açılmıştır. Yoğun yağan kar yağışı, şartlarını oldukça zorlaştırmasına rağmen bütün ekipler günde 20 saat çalışarak ve halan daha çalışmaya devam ederek vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması için önlemlerini almış, hastalar hastaneye sevk edilmesi sağlanmıştır. Ayrıca ilçemizin 3 ayrı mezeresinde mahsur kalan 6 çoban ve 700 adet küçükbaş hayvan sağı salim kurtarılmıştır. Burada bütün ekipler canını siper ederek oldukça öz verili bir şekilde çalışarak bütün zorluklara rağmen kendi hayatlarını hiçe sayarak birilerinin özellikle  (kendilerini siyasetçi zanneden henüz literatürde ne ile sıfatlandıracaklarını bilmediğimizi beyhude kafalar) oturdukları yerden ahkâm keserek devlet yönetemeyeceğini iyi bilmelidirler. Bu devletin, bu milletin aziz evlatları gerek ilçemizde gerek Trabzon’umuzda, gerekse Ülkemizde devleti var etmişlerdir ve her zamanda var edeceklerdir. Of’ta devlet olup olmadığına Oflular en iyi kararı bundan önceki son 10 yılda seçimlerde olduğu gibi önümüzdeki Haziran genel seçimlerinde de göstereceklerdir. Çalışmalar esnasında ihbar edilen hasta sayısının çok fazla olması aynı zamanda mezerelerdeki küçükbaş hayvanlarının kurtarılması ve Çaykara’da Çiğ düşmesinden dolayı bazı iş makinalarınız oraya sevk edilmek zorunda kalması bazı mahallelerimizde aksaklıklara yol açmıştır. Ancak an itibari ile yüzde 95 seviyesinde bütün mahalle yolları ulaşıma açılmış ve elektrikleri verilmiştir. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızdan özür diliyor onların bizlere göstermiş olduğu sabır ve anlayıştan dolayı kendilerine tek, tek şükranlarımızı arz ediyorum. Bu çalışmalarda bizlere desteğini esirgemeyen başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e ve bu süreçte dur durak bilmeden halan daha çalışmakta olan bütün Belediyelerimizin personellerine teşekkür ediyor, Çaykara’daki çığ felaketinde hayatını kaybeden işçi kardeşimize Allah’tan rahmet diliyor değerli ailesine sabırlar diliyorum, kurtarılmayı bekleyen diğer işçi kardeşlerimize de en kısa zamanda sağ salim bir şekilde kurtarılmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyor bütün hemşehrilerimi sevgiyle, saygıyla kucaklıyor ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum" dedi.