Başkan Sarıalioğlu: '20 günlük işi 5 günde tamamladık'

Başkan Sarıalioğlu: '20 günlük işi 5 günde tamamladık'

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı açıklamada 7 ve 8 Ocak'ta yağan karın ardından 20 günlük işi 5 günde tamamlayan Belediye ve TİSKİ ekiplerine teşekkür etti.

Of'ta 7 ve 8 Ocak tarihlerinde etkili olan kar yağışının ardından yoğun bir tempo ile çalışarak 20 günde tamamlanabilecek kar temizleme çalışmalarını 5 günde tamamladıklarını belirten Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, günde yaklaşık 20 saate yakın çalışan Belediye ve TİSKİ personelini özverili çalışmalarından dolayı kutladı.

BİN KİLOMETRE YOL AĞIMIZ VAR

Of'ta yaklaşık bin kilometrelik bir yol ağı bulunduğunu belirten Başkan Sarıalioğlu; "Of merkezde 9 mahallemiz vardı. Kapanan 7 beldemiz ve köyden mahalleye dönüşen 52 mahallemizle birlikte toplam mahalle sayımız 68'e ulaştı. Kapanan 7 belde belediyemizi de birer mahalle sayıyoruz. Bu büyük mahallelerimizin yol ağları çok geniş. Dağınık bir yerleşimimiz var. Arazi yollarımızın dışında hanelerimize ulaşımı sağlayan yaklaşık Bin kilometrelik bir yol ağımız var. Herkes evinin yolunun açılmasını istiyor. Bir mahalleye girdiğinizde orayı bitirmeden de çıkamıyorsunuz. Hal böyle olunca da aynı günde her tarafa yetişmeniz mümkün değil" diye konuştu.

SAATTE 500 METRE YOL AÇILABİLİYOR

Bir iş makinesinin saatte ortalama 500 metre yol açabildiğini belirten Başkan Sarıalioğlu; "Merkezdeki kar kalınlığımız 40-50 santimetrelerdeyken mahallerimizdeki ortalama kar kalınlığı 1,5 metrenin üzerindeydi. Bir iş makinemiz saatte ortalama 500 metre yolu zor açabiliyordu. Biz iş makinelerimizi ortalama 20 saat çalıştığını hesap ediyoruz. Ama bu mümkün değil. Bir insan günde 20 saat taksi süremiyor. İş makinesi kullanmak, hele de zorlu kar şartlarında yol açmak, sıcak koltuklarda otururken konuşmaya benzemiyor. Gecesini gündüzüne katarak sabahın 4-5’lerine kadar yol açmaya çalışan operatör arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Cansiperane bir şekilde, kendi canını ortaya koyarak, üstün çaba ve azimli gayretlerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

HESABIMIZ YANLIŞ DEĞİL

Bir iş makinesinin 20 saat çalışarak günde toplam 10 km yol açabildiğini ifade eden Başkan Sarıalioğlu; "Sosyal medyada karla mücadelemizle ilgili olarak yaptığımız hesabı bazı arkadaşlarımız anlayamadı. Detaylı hesap yapınca hesapları şaştı ve hesabı çözemediler. Bir iş makinesi saatte 500 metre yol açabildiğinde günde toplam 10 kilometre yolu ancak açabiliyor. 10 iş makinesi ile bir günde ancak 100 kilometre yol açabiliyorsunuz. Bu da personelimizin üstün çaba ve gayretleriyle ancak olabilecek bir çalışmadır. Bu şekilde bir çalışma ile bin kilometrelik yolu 5 günde açtık" diye konuştu.

HASTA İHBARLARI PLANLARIMIZI BOZDU

Çalışmaların planlandığı gibi yapılamadığını da ifade eden Başkan Sarıalioğlu; "Biz kar yağışı başlamadan önce ekiplerimizle toplanarak görev dağılımı yaptık. Ancak çalışma esnasında işler planlandığı gibi gitmiyor. Üç ayrı mezrada yaklaşık bin tane küçükbaş hayvan ve başlarındaki 6 çoban mahsur kaldı. Hayvanları ve çobanları ölüme terk edemezdik. Üç iş makinemiz yaklaşık 1,5 gün sırf onlar için çalıştı. Bu süreçte sanırım psikolojik olarak hasta sayımız çok artıyor. Hemen hemen her mahalleden hasta ihbarları aldık. İhbarların doğru mu yanlış mı olduğuna bakamadan mecburen ekiplerimizi o bölgelere sevk ettik. Bir yandan elektrik arıza ekiplerimizin çalışabilmesi için arızaların yaşandığı bölgelerin yollarını açmaya çalıştık. Elektrik olmayınca şehre 1-2 gün belirli saatlerde su verilemedi. Hal böyle olunca bazı mahallelerimizin yolları gecikmeli olarak açıldı. Ama şükürler olsun ki Pazartesi günü itibari ile tüm yollarımızı ulaşıma açtık" ifadelerini kullandı.

YORUMLARDAN DOLAYI KALDIRDIK

Sosyal Paylaşım Sitesi Facebook'ta yayınladığı açıklamanın hesap yanlışlığından dolayı kaldırılmadığını ifade eden Başkan Sarıalioğlu; "Açıklamayı paylaşmadaki amacımız kamuoyunu ve Of halkımızı bilgilendirmekti. Ancak paylaşımın altına yapılan bazı kişilerin yorumlarının hoş olmaması ve işin özünü bozması nedeniyle açıklamayı kaldırdık. Bizim amacımız birilerine laf yetiştirmek, polemiklere girmek değildir. Bizim amacımız Of’ta yaşayan halkımıza en güzel hizmeti en kaliteli ve en hızlı şekilde ulaştırmaktır" dedi. 

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

"Bizim Şiarımız İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturudur" diyen Başkan Sarıalioğlu; "Bu terbiye ile yetişmiş ve dünya var olduğu sürece maziden aldığımız bu terbiyeyi Ati’ye ulaştıracak ve bu hizmet çıtasını daha da yükseklere taşıyacak inançlı nesilleri bu düsturla hep birlikte el ele vererek yetiştireceğimize olan inancım ve tüm iyi duygularımla halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kamuoyu ve Of halkı yaşananları görmüştür. Zamanı geldiğinde en güzel şekilde cevabını verecektir" diye konuştu.