Cevdet Saral: 'Öğrencilerle Buluştu'

Cevdet Saral: 'Öğrencilerle Buluştu'

Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Örnek Kişilerle Kendini Anla ve Geleceğini Planla" projesi kapsamında Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Saral, lise öğrencilerine seminer verdi.

Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Örnek Kişilerle Kendini Anla ve Geleceğini Planla" projesi kapsamında Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Saral, lise öğrencilerine seminer verdi.

Ortaöğretim Okullarının 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik konferans Of Sahil Günbatımı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Saral’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere de Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Öğretmenler ve 11 ile 12. sınıf öğrencileri katıldı.

Doğduğu ve büyüdüğü topraklarda bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Saral; "Bizler de buralardan yetiştik. Polis Kolejini bitirdikten sonra komiser yardımcısı olarak göreve başladık. Devlet ciddiyeti ile işimizi yaptık. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı makamına kadar yükseldik. Ama 28 Şubat sürecinde tüm müdür yardımcıları olarak görevden alındık.  Sonra Ankara Emniyet Müdürü olarak atandım. Ancak burada da fazla kalmadık ve 2008 yılında emekliye ayrıldık" diye konuştu.

Devletine karşı görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade eden Saral; "Sayın kaymakamımıza ve sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün güzel bir organizasyon yaparak bizleri sizlerle buluşturdular. Görev süremiz içerisinde işimizi en iyi şekilde yapmanın gayretinde olduk. Bu gün burada edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri sizlerle paylaşmaktan keyif aldım" ifadelerini kullandı.

Programa katılan öğrencilere bu alana ilgi duymalarını da söyleyen Saral, programın sonunda öğrencilerin sorduğu soruları cevapladı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise teşekkür konuşmasında; Buraya bizlerin arasına katılıp tecrübelerini bizlerle paylaştığı için hepinizin adına kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Ben şahsen kendi adıma faydalı bilgiler edindim umuyorum ki sizlerde bu tecrübelerden, bu bilgilerden yeterince faydalanmışsınızdır.

SİZLER EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ, EN DEĞERLİ HAZİNEMİZSİNİZ

Sizden önce size bu güzel vatanı emanet eden o aziz şehitlerimizi, atalarımızı, Çanakkale’de okullarını terk edip, Ortaokul, Lise, Üniversite çağında o eğitim yuvalarını terk edip bugün bu toprakları ve bugün burada nefes almamıza sebep olan o aziz büyüklerimizi asla unutmadan geleceğe emin adımlarla ve bugün dünyada kurulan bütün tuzaklardan uyuşturucunun her türlüsü ve terör tuzağından sizleri uzak tutmak, sizi daha iyi bir geleceğe hazırlama adına bugün toplumda, medyada, iletişim çağının en tehlikeli boyutlara ulaştığı siz değerli gençlerimizin Cevdet ağabeyimizin de söylediği gibi kandırılmamanız adına böyle bir projeyi düşündük ve bunu hayata geçirmenin mutluluğunu, gururunu böylesine değerli ağabeylerimizin bizleri kırmayarak da İstanbul’dan, Ankara’dan belki önümüzdeki aylarda Türkiye’mizin değişik yerlerinden bilgi ve tecrübelerini paylaşmak üzere sizlerle buluşturacağımız değerli ağabeylerimiz var.

BUNU NİYE YAPTIK?

Öncelikle tabi ki bu değerli ağabeylerimizin tecrübelerinden faydalanmak ve daha sonra bu değerli ağabeylerimizin aramızdan yetiştiğini bu topraklarda bir zamanlar sizin yaşınızda ilkokulu, ortaokulu, liseyi burada okuduklarını sizlere hatırlatmak istedik. Dolayısıyla hiçbir zaman kendinizi küçük görmeyin. Bizden bir şey olmaz demeyin. Bu kurulan tuzaklara asla izin vermeyin. Göreceksiniz önümüzdeki toplantılarda çok daha faydalı tecrübeler edinebileceğimiz abilerimiz aramızda olacak. Onun için ben yürekten inanıyorum ve öyle umuyorum ki sizler de geleceğin Danıştay, Yargıtay ve Emniyet mensubu olabilirsiniz. İşte geçen ay Ali Kurumahmutoğlu ağabeyimiz geldi. Bugün Cevdet ağabeyimiz burada. Gönlüm öyle istiyor ki: “İnşallah geleceğin Türkiye’sinde sizlerde böylesine tecrübeli, vatanını seven, ülkesine hizmet eden insanlar olasınız ve bu kirli dünyanın düzenine, kumpaslarına, tuzaklarına takoz koyup inşallah adaletli ve bütün dünyanın eşitçe paylaşabileceği sistemi sizler kurarsınız. Bu vesileyle ve bu duygu düşüncelerle sizlerin adına Cevdet ağabeyime teşekkür ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum, sağ olun var olun teşekkür ediyorum” dedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Saral’a seminer sonrası verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek günün anısına Plaket takdim etti.

Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Halk Eğitim Merkezine hazırlatılan hediyelerin Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Saral’a taktim ederek yaptığı teşekkür konuşmasında: "Emniyet Müdürlüğün değişik yerlerinde görev yapan kıymetli büyüğümüz hoş geldiniz diyorum. Bende bu güzel, faydalı ve herkesin yararlandığı bilgileriniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Yine bizi kırmayıp aramızda bulunduğunuz içinde teşekkür ediyorum.

BİZ BU PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Sayın Başkanımızın sonsuz destekleriyle bu projeyi inşallah sadece bir yıllık değil bundan sonra geleneksel bir halde devam ettirme arzusundayız ve önümüzdeki aylarda planlamış durumdayız. Ben anlatılan konulara gençlerimizin gösterdiği alaka, sordukları sorulardan gelecek adına Türkiye'nin çok güzel parlak ve hepimizin hayal ettiği noktaya ulaşacağını şimdiden görüyorum buna inanıyorum.

Ufak bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Güzel sorular sordunuz özgüveniniz ve kendinize ait bilgileriniz-duygularınız var. Bu duyguları oluştururken biraz daha derinlemesine okuyarak, araştırarak zenginleştirmenizi ben buradan gözlemlediğim kadarıyla söylemek istiyorum. Son zamanlarda yaygınlaşan bu iletişimle, sosyal medya denen paylaşım ağlarıyla bilgiler çok sığ bir şekilde hiç siz fark edemezsiniz Cevdet ağabeyimizin uzmanlık alanı ama belli amaçları edinmiş kişi, grup, topluluk veya örgütlerin propagandası şeklinde ham bilgiler yayılabiliyor. Bunları her zaman itibar etmeyin lütfen biraz daha derinlemesine inceleyerek, araştırarak bilgi sahibi olun. Ülkemizi geleceği adına sorumluluk hissedip bu konulardan uzak durmayın bunlar sizin gelecekte yürüteceğiniz iş hayatınız, meslek hayatınız ve yaşantınızda yanında hep rehber olarak bulunacak fikirleriniz sağlam olsun. Geleceğiniz güzel olsun diyorum. Bu duygularla bende bir kez daha Sayın Cevdet Saral'a çok teşekkür ediyorum. Organizasyona emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Sevgili gençler sizlerede şimdiden yaklaşan tatil süresince iyi tatiller diliyorum ve hepinizi Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Saral ise öğrencilere ve özellikle seminere katılım gösteren Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'na teşekkür ederek takdirle karşıladı. Saral: "Çok keyifli bir gün yaşadığımı ifade ediyorum. Beni sabırla dinlediğiniz için size teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu ve bu duygu düşüncelerimle birlikte tecrübelerimden kısaca aniktotları sizlere arz edebildiğim için bu olayı düzenleyen Kaymakam beye, Belediye Başkanımıza ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. İyi tatiller diliyorum sizlere" dedi.