Of Kent Konseyi Muhtar Temsilcileri Belirlendi

Of Kent Konseyi Muhtar Temsilcileri Belirlendi

Of Belediyesi Kent Konseyi'nde, ilçeye bağlı 68 mahalle muhtarını temsil edecek muhtarlar seçimle belirlendi.

Of Belediyesi Kent Konseyi'nde, ilçeye bağlı 68 mahalle muhtarını temsil edecek muhtarlar seçimle belirlendi. 68 mahalleden, 53 muhtarın katıldığı seçimde, aday olan 21 muhtar Of Belediyesi Kent Konseyi'nde temsilci olarak görevlendirildi.

Kuruluş çalışmaları devam eden Of Belediyesi'nde, kentin sorunlarının görüşüldüğü ve çözüme kavuşturulduğu kent konseyi toplantısı için geri sayım başladı.

Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla hemşerilik hukuku çerçevesinde buluşulan, kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği uzlaşmanın esas alınarak demokratik bir yapı oluşturulan Of Kent Konseyi Of Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seçime 68 mahalleden, 53 muhtar katıldı. Yeterli çoğunluğun olduğu yoklama tespit edildi. Seçime geçmeden önce kent konseyinin öneminden bahseden Of Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürü Kenan Akcebe "5393 sayılı kanunun 76. maddesi gereği kurulan kent konseylerinde, gönüllük esasına göre hizmet verilmektedir. Kent konseyleri yerel yönetimlerin hesap sorma organıdır, kesinlikle siyaset yeri değildir. Kent konseyleri bu kentte yaşayan bütün canlıların hakkının, hukukunun temsil edildiği, korunduğu ve bunun için fikirlerin ortaya konulduğu, tahsis edilen bütçelerle sorunların çözüme kavuşturulduğu yerlerdir" dedi. Akcebe’nin konuşmasının artından Of Belediyesi Kent Konseyi yönetim kurulu üyeliği için 53 muhtar arasından, 21 muhtar aday oldu. Seçilen muhtarların, ilçeye bağlı tüm mahalle muhtarlarını temsil edeceği belirtildi.

Seçim sonunda Kent Konseyi için yapılan muhtarlar temsilcileri şu ismlerden oluştu;

Ballıca Mahallesi Muhtarı Recep Yavuz, Bölümlü Mahallesi Muhtarı Hikmet Yazıcı, Cumapazarı Mahallesi Muhtarı Niyazi Altunsoy, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Çetin İhtiyar, Çaltılı Mahallesi Muhtarı Şükür Akyıldız, Çamlıtepe Mahallesi Muhtarı Eyüp Akyüz, Çukurova Mahallesi Muhtarı İsmail Duran, Dereköy Mahallesi Muhtarı Ziya Sağlam, Erenköy Mahallesi Muhtarı Coşkun Ayyıldız, Eskipazar Mahallesi Muhtarı Bilal Ayaz, Fındıkoba Mahallesi Muhtarı Ahmet Temel Bulut, Gökçeoba Mahallesi Muhtarı Nuri Öztel, Gümüşören Mahallesi Muhtarı Eşref Çakıroğlu, Karabudak Mahallesi Muhtarı Ensar Ayaz, Kıyıboyu Mahallesi Yaşar Muhtarı İhtiyar, Sarıkaya Mahallesi Muhtarı İlyas Ceylan, Sugeldi Mahallesi Muhtarı Süleyman Kurumahmut, Sulaklı Mahallesi Muhtarı Şeref Saral, Yemişalan Mahallesi Muhtarı Hamza Öztürk, Yeni Mahalle Mahallesi Muhtarı Yunus Hacıahmetoğlu Kent Konseyi’nin genel kurul üyesi olarak belirlendi.

Toplantının sonunda katılan tüm muhtarlarla bir kez daha teşekkür eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, gördüğüm tablo beni umutlandırdı. Gördüm ki Of'u yeniden birlikte inşa edeceğiz. Buna inanıyorum. İlçemize bağlı mahalle muhtarlarının katılımıyla yapılan toplantının oldukça verimli geçtiğini söyleyerek bundan sonra sıklıkla bir araya geleceklerini ifade etti. Başkan Sarıalioğlu sözlerine şöyle devam etti;

"İlçemize bağlı mahalle muhtarlarımızın katılımıyla düzenlediğimiz toplantı sonunda kent konseyi için muhtarlarımız kendi aralarında delege seçimi yaptılar. Seçimde 21 muhtarımız konseyde oy kullanmaya hak kazandı. Muhtarlarımızla bundan sonra da daha çok bir araya geleceğiz ve mahallelerindeki sorunları konuşacağız" dedi.